Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın! Tüm hastalar tahliye edildi

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın! Tüm hastalar tahliye edildi

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Yangın, Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünün saat 12.30 sıralarında bilinmeyen nedenle çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıfa itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, hastalar tahliye ediliyor. Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi. 

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, " Yaralı ya da can kaybı söz konusu değil. Yangının sebebini şuan bilmiyoruz. İtfaiye ekiplerinin vereceği rapor yangını sebebini ortaya koyacak. 104 yaşlı ve hasta tahliye edildi" dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy açıklama yaptı 

Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısı bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın çatıyı sararken, hastane de dumanla doldu. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürerken, hastalar da tahliye edildi. Tahliye edilen hastalar çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Olay yerine gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy inceleme yaptı. Burada basın mensuplarına konuşan Arısoy, "12.50 civarında çıktığını tahmin ediyoruz. Tüm hastalar kısa sürede tahliye edildi. Hepimiz çok korktuk buranın huzurevi olarak kullanılan bir bölüm olduğunu biliyoruz. 15 dakika önce tüm tahliye işlemi gerçekleştirildi. Tüm hastalar ve sağlık ekipleri tahliye edildi. 100 kadar huzurevinde kalan yaşlı olduğunu biliyoruz. İçerde hasta ve sağlık personeli yok. Yangın çatı katında başladı" dedi.

 

Ayrıntılar geliyor...