Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank temel ihtiyaç desteği kredisi sonuç öğrenme ve sorgulama

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı, 6 ay geri ödemesiz 5, 7.5 ve 10 bin liralık düşük faizli kredilere nasıl başvurulacak, başvuru sonucu nasıl öğrenilecek? Temel ihtiyaç desteği kredisi sonuç sorgulama ve sonuç öğrenme detayları haberimizde.

Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank temel ihtiyaç desteği kredisi sonuç öğrenme ve sorgulama

Kamu bankaları (Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank) tarafından korona virüs salgını sırasında temel ihtiyaçların karşılanması için verilen 5, 7.5 ve 10 bin liralık kredilere rekor sayıda talep oldu. İnternet bankacılığı ve SMS ile başvurulan kredilerin büyük bölümü değerlendirildi.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından yapılan ortak açıklamada, kamu bankalarının bireysel temel ihtiyaç desteği kredisinde her 100 başvurunun 86'sınının karşılandığı belirtildi.

Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada, Ekonomik İstikrar Kalkanı hamlesiyle birlikte hayata geçirilen Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi kapsamında bugüne kadar 4,5 milyondan fazla vatandaşa toplam 27 milyar lira tutarında kredi tahsisi yapıldığı bildirildi.

Krediye başvuran insanların en merak ettiği soruların başında ise, "Kredi başvuru sonucumu nasıl öğreneceğim?" geliyor. Bunu yapabilmenizin 3 yolu var;

1- Bankaların internet sitelerine girerek işlem gerçekleştirebilir ve sorgulama yapabilirsiniz.

2- Bankaların çağrı merkezlerini arayabilirsiniz.

3- SMS ile bilgi alabilirsiniz.

Türkiye'nin korona virüsle mücadelesi her alanda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından kamu bankaları, geçmiş dönem ödeme ve kredi notlarına bakmaksızın ihtiyacı olanlara 5, 7.5 ve 10 bin lira 6 ay geri ödemesiz kredi imkanı sağladı. Kredi başvuruları SMS ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılabiliyor. İşte başvuru yapabileceğiniz bankalar ve gerekli olan bilgiler:

Vakıfbank temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama

Vakıfbank, temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama ekranı ile başvuru yaptığınız kredi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Vakıfbank adresine girdikten sonra TC Kimlik numaranızı, cep telefonunuzu girdikten sonra doğrulama kodunu yazıp devam demeniz yeterli. Cep telefonunuza gelen kodu istenilen alana girdikten sonra kredinizin sonucunu anında öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama

Ziraat Bankası, temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama ekranı ile başvuru yaptığınız kredi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası adresine girdikten sonra TC Kimlik numaranızı, cep telefonunuzu girdikten sonra doğrulama kodunu yazıp devam demeniz yeterli. Cep telefonunuza gelen kodu istenilen alana girdikten sonra kredinizin sonucunu anında öğrenebilirsiniz.

Halkbank temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama

Halkbank temel ihtiyaç destek kredisi başvuru sorgulama ekranı bulunmadığı için sadece çağrı merkezini arayarak bilgi alabilirsiniz. Eğer banka üyesiyseniz, giriş yaptıktan sonra Bireysel Kredi Başvuru Sorgulama sayfasından kredinizin durumunu öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası 6 ay geri ödemesiz kredi başvurusu

Ziraat Bankası'nın kurumlar internet sitesinde başvuru için gerekenler arasında TC Kimlik numarası, cep telefonu numarası, talep edilen kredi tutarı, taksit ödeme gün başlangıcı, hane halkı gelir bilgisi, medeni durum ve bakmakla yükümlü çocuk sayısı bilgileri isteniyor. Bu bilgiler girilip SMS ile gelen kod girildiği takdirde başvuru başarıyla gerçekleşmiş oluyor.

Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz kredi başvurusu

Vakıbank’ın internet sitesinde ise aralarında birer boşluk bırakarak büyük harflerle DESTEK TC KİMLİK NUMARASI ve HANEGELİRİ yazıp 5724’e SMS atıldığında krediye olumlu ya da olumsuz dönüş gerçekleşiyor. Öte yandan Vakıfbank kurumsal web sitesinden de başvuru yapılabiliyor. Gerekli alanlar doldurulduktan ve SMS doğrulama kodu girildikten sonra başvuru tamamlanmış oluyor.

Halkbank 6 ay geri ödemesiz kredi başvurusu

Halkbank'ın kurumsal web sitesine girildikten sonra TC kimlik numarası, cep telefonu bilgisi ve doğum tarihi alanları doldurulduktan ve SMS doğrulama kodu girilmesi gerekiyor. Diğer alanlar da doldurulduktan sonra başvuru tamamlanıyor.

Destek kredisi detayları

Kullanılacak krediler 6 ay geri ödemesiz olacak. 6'ıncı aydan sonra ödemeler yapılmaya başlanacak. Kredinin faiz oranı ise 0.49 olarak belirlendi. Kredi tahsis ücreti ise 50 lira olarak belirlendi. Efektif yıllık faiz/finansman oranı yüzde 7.5665 oldu.

Kredilerin aylık ve geri ödeme rakamları ne kadar?

5.000 TL kredi: İlk 6 ay ödeme yok. Ardından 30 aylık ödeme planı için her ay 188 lira ödenecek. Toplam geri ödeme ise: 5.640 TL

7.500 TL kredi: İlk 6 ay ödeme yok. Ardından 30 aylık ödeme planı için her ay 282 lira ödenecek. Toplam geri ödeme ise: 8.460 TL

10.000 TL kredi: İlk 6 ay ödeme yok. Ardından 30 aylık ödeme planı için her ay 376 lira ödenecek. Toplam geri ödeme ise: 11.280 TL