‘Zıt kutuplar birbirini çeker’ sözü yalanmış! İşte iyi anlaşan çiftlerin özellikleri

Temmuz ayında 80 binin üzerinde Britanyalı çift üzerinde yapılan araştırmada bireylerin yüzde 82 ile 89’unun benzer özellik gösteren insanlarla romantik ilişki yaşamayı tercih ettiğini ortaya çıkardı.

‘Zıt kutuplar birbirini çeker’ sözü yalanmış! İşte iyi anlaşan çiftlerin özellikleri

MİLYONLARCA ÇİFT İNCELENDİ

 Birleşik Krallık’taki 80 bin de dahil milyonlarca çiftin 130’dan fazla özelliğini içeren 100 yıllık verileri inceledi. Analizlerin sadece bir kısmında ve özelliklerin yüzde 3’ünde zıt özellikler tercih ediyorlar. Araştırmanın başyazarı Tanya Horwitz, "Bulgularımız, aynı zevklere ve ilgi alanlarına sahip kimselerin bir araya gelme olasılığının gerçekten de daha yüksek olduğunu gösteriyor" dedi.

ANNE SÜTÜYLE BÜYÜTÜLME BİR FAKTÖR

 Araştırmalar fazla sigara tüketenlerin, fazla içki içenlerin, sigara-içki karşıtlarının, siyasi, dini tutumlarının eğitim düzeyi gibi benzer özellikleri taşıyan kişilerle partner olmayı tercih etiğini gösterirken; ilginç bir şekilde doğum yılı, anne sütüyle büyütülme gibi az bilinen özelliklerin arasında da benzerlikler olduğunu ortaya çıkardı. Sağlaklarla solakların, erken kalkanlarla gece kuşlarının eşleşmelerinde zayıf bir bağlantı kuruldu.

 

 Tanya Horwitz, "İlişkilerimiz hakkında bir seçeneğimiz olduğunu hissettiğimiz durumlarda bile, perde arkasında tam olarak farkında olmadığımız mekanizmalar gerçekleşiyor olabilir" dedi.