Zonguldak'tan bir acı haber daha geldi

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle ikiye bölünerek batan "Kafkametler"in adlı geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Dalgıçlar arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı.

Zonguldak'tan bir acı haber daha geldi

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kaybolan 11 kişilik mürettebatını arama çalışmalarında beşinci güne girildi.

Sabahın ilk ışıklarında 25 metre derinlikteki batığa dalan dalgıçlar bir kişinin cansız bedenini buldu.

İsmi öğrenilemeyen denizcinin cenazesi, otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Kayıp 10 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

AFAD: KURTARMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

AFAD'dan arama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, "19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bu sabah saatlerinde 1 vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 10 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları, profesyonel ekiplerimizce aralıksız devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi

SAT KOMANDOLARI ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Arama çalışmaları için bölgeye SAT komandoları sevk edildi. Sonar sistemiyle donatılan savaş gemisiyle bölgeye gelen komandolar, çalışmaların yoğunlaştığı batık bölgesinde kayıp mürettebatı aramalara katıldı.

AŞÇININ CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Bölgede çalışmalar aralıksız sürerken, en son 20 Kasım’da geminin aşçısı Metin Usta’nın cansız bedenine ulaşılmıştı.