"Zümrüt Apartmanı" adlı kitapta skandal ifadeler!

Abdullah Şevki’nin, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadeler tepki topladı. Kitapla ilgili pek çok şikayet yapıldı. Sosyal medya hesabında yazarı savunan yayınevi, bir süre sonra bu paylaşımlarını kaldırdı. Abdullah Şevki gözaltına alındı.

"Zümrüt Apartmanı" adlı kitapta skandal ifadeler!

Abdullah Şevki’nin "Zümrüt Apartmanı" adlı kitabında, pedofili içeren satırların bulunduğunun ortaya çıkması sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Olayı “iğrenç” olarak yorumlayan pek çok kişi, kitabın derhal toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğini belirtti. Söz konusu kitapla ilgili yasal işlem başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de başvuranlar oldu.

Yayınevi yazarı savundu

ODATV'nin haberine göre, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu gelen tepkiler üzerine, "Kurgu Kültür Merkezi Yayınları" adlı Instagram hesabından, skandal ifadelerin yer aldığı kitabı ve yazarı savundu.

Alaattin Topçu, "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki'yi Alaattin Topçu'yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur" ifadelerini kullandı. Topçu daha sonra bu paylaşımlarını sildi.

Bakanlık harekete geçti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, pedofili içeren ifadelerin yer aldığı kitabın yazarı, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; sosyal medya ve bazı haberlerde basım tarihi 2013 olan bir kitapta pedofili içeren ifadelere yer verildiğinin görüldüğü aktarıldı.

Söz konusu kitapta yer alan ifadelerin Türk Ceza Kanununun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli yasal sürecin başlatıldığı belirtilen açıklamada, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerikle mücadelemiz devam edecektir." ifadesine yer verildi.

Abdullah Şevki isimli yazarın, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları aracılığıyla yayınladığı kitapta açık açık pedofili ifadeleri yer aldı. Kitaptaki bölümün ortaya çıkmasıyla birçok kitapevi kitabı raflarından kaldırdı, online satışlar da durduruldu.

Soruşuturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı.

ŞEVKİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında kitabın yazarı Abdullah Şevki gözaltına alındı.