101 saat enkaz altında kalan çocuk, aşağıda nasıl hayatta kaldıklarını bu sözlerle anlattı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde en çok hasar gören illerden biride Hatay oldu. Hatay’ın Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde 8 yaşındaki Tanem ve babası 101 saat sonra kurtarıldı. Enkaz altında saatlerce kalan baba kızını teselli etmek için önce taş kâğıt makas oyunu oynadığını ardından da bir birilerine şarkılar söylediklerini anlattı.

101 saat enkaz altında kalan çocuk, aşağıda nasıl hayatta kaldıklarını bu sözlerle anlattı

Hatay’ın Defne ilçesi Armutlu Mahallesinde çöken binanın enkazında baba kız 101 saat kaldı. Babası kızı Tanem Safiye’yi teselli etmek için önce taş kâğıt makas oyunu oynadığını, ardından da bir birilerine şarkılar söylediklerini anlattı.
 
“ORADA SU İÇECEK MİYİZ?”

Tanem, ambulansa helikoptere giderken, "Babacığım kendine iyi bak ben iyiyim. Seni seviyorum ben çok iyiyim" derken görevlinin helikoptere babanla birlikte bindireceğiz demesi üzerine "Orada su içecek miyiz?' ifadelerini kullanmıştı. Enkaz altında kaldıktan sonra kızının ne yapacağız demesi üzerine babanın aklına 'Taş, kâğıt makas' oyunu geldiği ve onu oynadıkları öğrenildi. Karanlıkta görmeseler bile birbirlerine yaptıklarını söyleyerek zaman geçiren baba kız, dualar edip ara ara biri birlerine şarkılar söylediklerini anlattı. Şuan da çevresine mutluluk saçan 8 yaşındaki Tanem, kendisini kurtaran Mehmetçiğe ve babasına teşekkür etti.

MASAL OKUDUK 

Enkaz altında kızının 'Ne yapacağız?' diye sorduğu zaman aklına daha önce oynadıkları oyunun geldiğine dikkat çeken baba Okur, "Bir oyun kurduk kendisiyle. Daha önce oynadığımız bir oyundu. Taş, kâğıt, makas oyunu vardı. Onu oynadık. Zifiri karanlık görünmeksizin. Yani biz görmüyorduk bunu oynarken. Sadece neticeyi söylüyorduk. Sonra ben şarkı söylüyordum ona. O bana şarkı söylüyordu. Dua ediyordu. İşte biraz da masal okuyorduk. En son anlarda bir arkadaş 'Cem abi orada mısın?' dedi. Ben de 'Evet, abi kurban olayım sana' dedim." O da 'Şu anda ekibi çağırıyorum' dedi. Güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun. Gönüllü insanlarımız da vardı. Vallahi ilk önce 'Tanemi alalım' dedik, önce Tanemi aldılar” diye konuştu.