1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi'ne kararına karşı bildiri

Bin 71 akademisyen, terör propagandasına cezayı hak ihlali gören Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri imzaladı. Açıklamada, "Anayasa Mahkemesi terörü meşrulaştırılamaz" denildi.

1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi'ne kararına karşı bildiri

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde, "Barış için akademisyenler inisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan 10 akademisyenin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda hak ihlali kararı vermiş, karar kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararına bir tepki de akademisyenlerden geldi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 1071 akademisyen, terör propagandasına cezayı hak ihlali gören anayasa mahkemesi kararına karşı bir bildiri imzaladı.

"Anayasa Mahkemesi terörü meşrulaştıramaz" başlıklık bildiride şu ifadeler yer aldı; 

"Sözde “barış bildirisi” adı altında terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını “hak ihlali” gören Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza atmıştır.

Bu karar şehit ve gazilerimizin hatırasını zedelemiş, maşeri vicdanı yaralamıştır.

Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez.

Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir.

Aşağıda imzası bulunan biz akademisyenler, terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.

Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan anayasa mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz"