12 ay boyunca 1500 TL hesabınıza yatacak!

Kiracıların en büyük dertlerinden biri artan kira ücretleri ve ödemeler. Kira ödemeleri için devlet tarafından destek sağlanıyor. 13 bin Türk lirasını aşan kira destekleri kirasını ödemekte zorlık yaşayan vatandaşlar için nefes aldırıyor.

12 ay boyunca 1500 TL hesabınıza yatacak!

Konut sahibi olmayan ve kirada oturanlar için 13 bin Türk lirasını aşan kira desteklerinden kirasını ödemekte zorluk yaşayanlar yararlanabiliyor.

Kira dessteği 81 şehirde geçerli ve e-Devlet ya da SYDV aracılığıyla başvurulabiliyor. 12 ay boyunca sağlanan destek toplam 13 bin 800 Türk Lirası'na kadar çıkıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak verilen devlet desteği sürüyor. Kira öderken bütçe açısından zorluk yaşayan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla kira desteğinde bulunuluyor.

12 ay boyunca ödenen kira yardımları ise aylık 1150 liradan 1500 liraya kadar çıkıyor.

Kira yardımı hangi il ve ilçelerde kaç lira

İstanbul, Ankara, İzmir’de bu tutar 1.150 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Antalya, Adana, Bursa, Konya için verilen kira desteği 1.085 Türk Lirası şeklinde oluyor.

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum illerinden kira desteği için başvuran kişilere 995 Türk Lirası ödeme yapılıyor.

Tokat, Zonguldak, Çanakkale illeri için 905 Türk Lirası tutarında kira desteği ödeniyor.

Düzce, Şırnak, Yozgat illerinde 810 Türk Lirası olarak verilen kira desteği, Bolu ve Bingöl'de 715 Türk Lirası oldu.

2022 kira yardımı şartları neler?

Kira yardımı alabilmek için ilk şart sigortalı olunmaması. Aynı zamanda emekli aylığıi dul ve yetim aylığı da alınmıyor olması gerekiyor.

Kira yardımı alacak kişilerin mal varlığına sahip olmaması, gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında olması ve düzenli herhangi bir gelirinin olmaması gerekli tutuluyor.

2022 kira yardımı başvurusu

Kira yardımı ödemesi almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuru sonrasında kişinin gelir durumu inceleniyor.

Hane başına ödenen kira desteği, başvuru sonrasını izleyen ilk 15 gün içinde hesaplara yatırılıyor. Kira yardımı ödemeleri bankalar ya da PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.