120 milyon yıllık dinozorun midesi açıldı! Bilim insanları bile şaşkına döndü

Bilim insanları çok önemli bir çalışmaya imza attı. 120 milyon yıllık dinozorun midesini açan bilim insanları, karşılaştıkları manzara nedeniyle şok oldu. Dinozorun midesinden memeli avladığına dair kanıt çıktı.

120 milyon yıllık dinozorun midesi açıldı! Bilim insanları bile şaşkına döndü

McGill Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan, araştırmanın yazarı Hans Larsson, Çin'de müze koleksiyonlarını incelerken, yaklaşık 1 metre büyüklüğündeki Microraptor'un midesinde, başka bir memelinin fosilleşmiş ayağını tespit etti.

CNN'in haberine göre, Larsson, Microraptor'a ait olan iskeletin midesinde "mükemmel bir şekilde korunmuş"ortalama bir santimetre uzunluğunda kemirgene benzeyen küçük bir memeli ayağı bulduklarını duyurdu.

ESKİ EKOSİSTEMLERE DAİR YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

Profesör Larsson, bu tür dinazorların balık, kuş ve kertenkele yediklerini bildiklerini ancak memeli hayvan avladıklarına dair ilk kez somut bir delile ulaştıklarını ifade etti. Soyu uzun süre önce tükenmiş olan bu hayvanların gıda tüketimi hakkındaki kanıtlara nadiren rastlanıldığına değinen Larsson, bu yeni bulgunun, eski ekosistemlere dair kazanılan yepyeni bilgiler içerdiğini söylüyor.

120 milyon yıllık dinozorun midesi açıldı! Bilim insanları bile şaşkına döndü - Resim : 1

"İLK TÜYLÜ DİNOZORLARDAN BİRİ"

Microraptor fosili, ilk kez 2000'li yılların başında Çin'in Liaoning eyaletinde keşfedilirken, gün yüzüne çıkarılan ilk tüylü dinozorlardan biri olarak kabul ediliyor. Araştırma, Journal of Vertebrate Paleontology isimli akademik dergide yayımlandı.