13-14 Şubat deprem mi olacak? Deprem uyarısı var mı? Deprem kahini Frank Hoogerbeets yalan mı söylüyor?

“13-14 Şubat deprem mi olacak?” Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yaptığını iddia eden “Deprem Kahini” olarak adlandırılan Hollandalı Frank Hoogerbeets’in deprem tahminleri sosyal medyada sıklıkla konuşuluyor. Kahramanmaraş depremlerini bildiği söylenen Frank Hoogerbeets’in tahminlerini bilim insanları bilimsellikten uzak olduğunu söylüyor. 13-14 Şubat deprem tahmini ise şimdiden en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki, 13-14 Şubat deprem mi olacak? Deprem uyarısı var

13-14 Şubat deprem mi olacak? Deprem uyarısı var mı? Deprem kahini Frank Hoogerbeets yalan mı söylüyor?

13 14 Şubat deprem uyarısı sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Deprem kahini olarak adlandırılan Frank Hoogerbeets bilimsel çevrelerce onanmıyor. Bilimsellikten uzak tahminleri ise sıklıkla eleştiriliyor. Frank Hoogerbeets’ın 13-14 Şubat deprem uyarısı ise sıklıkla konuşuluyor.

13-14 ŞUBAT DEPREM Mİ OLACAK?

Hollandalı Frank Hoogerbeets korkutan bir açıklama yaptı. Deprem kahini lakaplı Hoogerbeets, 13-14 Şubat tarihlerinde ay geometrisi nedeniyle deprem riski bulunduğunu söylüyor. Hoogerbeets tahiminde, “Şubat ayının ortası olan 13-14 Şubat tarihleri arasında Ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. Bu biraz daha kritik olabilir." Uyarısında bulunmuştu.

DEPREM KAHİNİ FRANK HOOGERBEETS YALAN MI SÖYLÜYOR?

Bilim çevrelerince Frank Hoogerbeets’in bilimsellikten uzak uyarıları 'şarlatanlık' olarak değerlendiriliyor. Deprem tahminlerini Twitter'da paylaşan fenomen, Türkiye'de birçok kişi tarafından 'deprem uzmanı' olarak nitelendiriliyor. Uzmanlara göre, depremin yerini, zamanını ve büyüklüğünü tam olarak bilmek mümkün değil.