14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri

14 Mart günü Tıp Bayramı olarak bugün kutlanıyor. Kullanıcılar, 14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri gibi aramalar yapıyor. Tıp Bayramı özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyor. İşte bugüne özel 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri

14 Mart Tıp Bayramı, her sene olduğu gibi bu senede kutlanıyor. Arkadaşa, sevgiliye, doktora, hemşireye göndermek için 14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri gibi araştırmalar yapılmaya başlandı. Sağlık sektöründe çalışan doktorlar, hemşireler vs. için büyük bir anlam taşıyan Tıp Bayramı'nda kutlama mesajları gündem oldu. Biz de sizler için 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözlerini derledik...

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri - Resim : 1

14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

Her sene 14 Mart günü Tıp Bayramı olarak kutlanırken, doktor arkadaşa, eşe, dosta göndermek için anlamlı kutlama mesajları ve sözleri:

-Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlarımız başta olmak üzere, tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.

-Hayatımızın her alanında yanımızda olan çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. İyi ki varsınız.

-“Beni Türk hekimlerine emanet edin.”  M. Kemal ATATÜRK

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri - Resim : 2

-Meşakkatli mesleğimizi insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan tüm fedakâr sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

-Karşılaştığınız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğinizin icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için iftihar kaynağıdır. Bu vesileyle size minnet ve şükran duygularımı ifade etmeyi bir görev sayar, 14 Mart Tıp Bayramınızı içten duygularımla kutlarım.

-Bir doktor, aynı zamanda sığınabildiğimiz bir limandır.

-Aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz doktorların bayramını kutlarım.

-Bilimin ışığında, modern bir tıp ülkesi olmamız dileğiyle, 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.

-Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır. (Hz. Muhammed) Tüm sağlık birimlerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım..

-Bir doktor; tıpkı iyi bir yazar ya da iyi bir sinemacı gibi hayatınızın akışını kısa süre içinde değiştirebilir.

-Doktorlar sırtımızdaki yükü, kalbimizdeki sızıyı bizden alır. Fedakar sağlık emekçilerine bin kez selam olsun.

-Bütün doktorlar, adeta sihirli gibidir. En umutsuz anlarda dahi karşımıza çıkarlar ve yaşamımıza dokunurlar. 

-Tıp sadece bir bilim değildir; aynı zamanda bir sanattır.

Yüce gönüllü tüm doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın, personelimizin ellerinden öperim. Gününüz kutlu olsun.

-14 Mart Şahadetlerin İşgale direnişin tıbbiyelinin gerçek bayramıdır. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

-Her şeyin başı sağlıktır. Tıp bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Tüm acil sağlık çalışanlarının ve sağlık personelinin 14 mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

-Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramı" kutlu olsun.

-Beyaz önlüğü onur ve gururla giyin, halka doktor olarak hizmet etmek bir onur ve ayrıcalıktır. Bill H. Warren.

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri - Resim : 5-Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak; sağlık sektörü çalışanlarına sevgi ve şükranlarımı sunar, Tıp Bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.

-Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım.

-Her zaman doktor olmanın ayrıcalığını hatırlayın. Daniel P. Logan.

-Tıp, hastalıkların yanı sıra şüpheleri de iyileştirir. Karl Marx.

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri - Resim : 614 MART NEDEN TIP BAYRAMI ?

Tıp bayramının ortaya çıkması çok eskilere, II. Mahmut dönemine dayanıyor. 14 Mart 1827'de, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

14 Mart Tıp Bayramı mesajları ve sözleri! Tıp Bayramı mesajları! 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajları ve sözleri - Resim : 71919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da ilk kutlama yapıldı. 14 Mart 1919' da, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın baş önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplandı ve onlara devrin ünlü doktorları da destek verdi. Bu olaylar sonrasında tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başladı.