3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp, kanser hastası genç kıza hediye etti

Adana'da yaşayan 14 yaşındaki Zeynep Aynur Akman, 3 yıl boyunca uzattığı saçlarını kestirip peruk yaptırarak, lenfoma kanseri tedavisi gören 15 yaşındaki Hatice Yaren'e hediye etti.

3 yıl uzattığı saçlarını peruk yaptırıp, kanser hastası genç kıza hediye etti

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan Durmuş (38) ve Dilek (34) Kara çiftinin 15 yaşındaki kızları Hatice Yaren'e bu yılın ocak ayında astım rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede lenfoma teşhisi konuldu. Bunun üzerine genç kız, ailesiyle birlikte Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurdu. Burada kanser tedavisine başlayan Hatice Yaren'in aldığı kemoterapinin yan etkisi nedeniyle saçları döküldü.

Saçlarını peruk yaptırmak için uzattı

Kanser hastalarının saçlarını kaybetmesine üzülen Zeynep Aynur Akman (14) ise 2019 yılında saçlarını uzatmaya başladı. 3 yıl boyunca saçlarını uzatan genç kız, 6 ay önce saçlarını kestirdi ve bir kanser hastasına bağışlamak için peruk yaptırdı. Zeynep Aynur, annesi Ece Edil Akman (47) ve babası Tolga Akman'ın (46) aracılığıyla Acıbadem Adana Hastanesi’ne ulaştı ve peruğu hediye etmek istediklerini söyledi. Hastane yönetimi ise 15 yaşındaki Hatice Yaren isimli hastanın kemoterapi nedeniyle saçlarını kaybettiğini belirterek, bağış yapması için ailesini hastaneye davet etti. İki aile hastanede buluştu ve duygusal anların yaşandığı buluşmada Zeynep Aynur, Hatice Yaren'e peruğu hediye etti. Peruğu aldıktan sonra mutluluğu gözlerinden okunan Hatice Yaren, aylar sonra tekrardan saçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.