15 milyon emekli bu kararı bekliyor! En düşük emekli maaşına ek zam formülü. İşte masada konuşulan ihtimaller

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli yapılacak zam açıklamasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullanarak vatandaşın yüzünü güldürdü.

15 milyon emekli bu kararı bekliyor! En düşük emekli maaşına ek zam formülü. İşte masada konuşulan ihtimaller

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Haziran ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından yeni maaşların belirlenmesinde büyük önem taşıyan 6 aylık enflasyon farkı açıklık kazanmış oldu.

EMEKLİLERE VE MEMURLARA REFAH PAYI DÜZENLEMESİ

6 aylık enflasyon farkı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yüzde 19,77 olarak açıklandı. Temmuz emekli ve memur zamlarına refah payı ve toplu sözleşme zammının da eklenmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını, gelirini ve huzurunu artırma mücadelemizi hız kesmeden devam ettireceğiz."

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 19.77 ZAM

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine, yüzde 19.77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Artışlar kök aylıklara uygulanacak. Yüzde 19.77 artış sonrası kök aylığı 7.500 TL'nin altında olanlar, temmuz ayından sonra da 7.500 TL aylık almaya devam edecekler.