15 Yaşındaki milli yelkenci Kutsal Güneş Kurnaz olimpiyat hedefini anlattı

Uluslararası organizasyonlarda birçok başarı elde eden genç yelkenci, en son 16 yaş altı dünya üçüncüsü olmuştu. Şimdi ise pür dikkat olimpiyatlara hazırlanıyor

15 Yaşındaki milli yelkenci Kutsal Güneş Kurnaz olimpiyat hedefini anlattı

Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonalarından çeşitli başarıları bulunan 15 yaşındaki milli yelkenci Kutsal Güneş Kurnaz gözünü olimpiyatlara dikti.

Küçük yaşta ailesinin yönlendirmesiyle yelkene başlayan Tekirdağlı Kutsal Güneş, kısa sürede milli sporcu oldu. Balkan Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan sporcu, geçtiğimiz ay Yunanistan'da düzenlenen ILCA 4 Genç Dünya Şampiyonası'nda da 16 yaş altında dünya üçüncüsü oldu. 287 sporcu arasında beşinci sırada yer alan Güneş, bronz madalya alarak bayrağımızı kürsüye taşıdı.

"ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIM, ÜLKEMİZİN BAYRAPINI DALGALANDIRDIM"

Uluslararası organizasyonlarda çeşitli başarılara imza atan milli yelkenci, "Yelkende Türkiye'deki yarışlarım çok güzel geçmemişti. Çünkü ILCA 4 yeni geçtiğimi bir sınıftı. Bu sınıfa alışmak zamanımı almıştı. ILCA 4 sınıfına alışınca güzel başarılara imza attım. İlk olarak Avrupa Şampiyonası'nda, dünya şampiyonasında elimden geleni yaptım. Ülkemizin bayrağını dalgalandırdım. Daha iyisini yapmak isterdim ama elimden gelenin en iyisini yaptım." dedi.
Kazandığı madalyayı, kulüplerinin onursal başknu merhum Kasım Uzel'e armağan ettiğini açıklayan Kurnaz, şampiyonalarda her zaman derece almayı hedeflediğini söyledi.

"KENDİM VE TÜRK MİLLETİ ADINA ÇOK MUTLU OLDUM"

16 altında dünya üçüncüsü olması ile ilgili konuşan genç yelkenci, "Şampiyonadan derece bekliyordum, mücadelemi sonuna kadar sürdürdüm. Hedefim ilk 10'da yer almaktı. Genel kategoride ilk 5'te yer aldım. 16 yaş altında dünya üçüncüsü olarak kendim ve Türk milleti adına çok mutlu oldum. Bundan sonraki hedefim geçeceğim ILCA 6 klasmanında katılacağım yarışlarda ödül almak. Ben kendim için de kulübümüz için de en iyi şekilde yarıştım." açıklamasında bulundu. Kurnaz, hedefinin olimpiyatlara katılıp baraşılar kazanmak oluğunu söyledi.

ANTRENÖR BERK UZEL, "4 KITADAN 450 SPORCU İLE MÜCDELE ETTİLER"

Şampiyonaya 12 sporcu ile katıldıklarını söyleyen Milli Takım Antrenörü Berk Uzel, "Milli takımdaki sporcularımız 6 gün boyunca 11 yarış gerçekleştirdi. Dünyanın 4 kıtasından gelen 450 sporcuya karşı mücadele ettiler. Yarışlarda takım olarak gayet başarılıydık, Kutsal bu yarışlarda parladı. Avrupa Şampiyonası'nda da üçüncülük kazanmıştı. Daha zor bir yarış olan dünya şampiyonasında da yarışları gençlerde üçüncü olarak tamamladı. Ülkemizin bayrağını orada dalgalandırmak bizler için büyük bir gururdu. Milletimize armağan olsun." açıklamasında bulundu.