18 Nerenin Plakası? 18 Plaka Kodu Nerenin ve Hangi Şehre Ait?

Plaka kodlarının hangi ile ait olduğu hemen hemen herkesin ilgisini çekmektedir. Her ülkenin kendine ait bir plaka kodu bulunurken ülkemizde 0’dan 81 ile kadar her şehrin de bir plaka kodu bulunuyor. Plakaların üzerinde yazan kodların hangi ile ait olduğu ise merak ediliyor. Buna göre; 18 plaka kodunun hangi şehre ait olduğunu öğrenmek isteyenler sorgulamalarını bu yönde sürdürüyor. Peki; 18 nerenin plakası? 18 plaka kodu hangi şehre ait, nerenin plakası? İşte yanıtı.

18 Nerenin Plakası? 18 Plaka Kodu Nerenin ve Hangi Şehre Ait?

18 nerenin plakası? Ülkemizdeki araç plakaları, illerin alfabedeki sıralamasına göre şekillenmiştir. 0’dan 81’e kadar sıralanarak belirlenen plaka kodları sayesinde hangi kodun hangi şehre ait olduğu kolaylıkla bulunabilir. Özellikle seyahatlerde daha sık karşılaştığımız araç plakaları için her şehrin ayrı bir kodu bulunmaktadır. Peki; 18 plaka nerenin kodu? 18 nerenin plakası, hangi ile ait? İşte bilgiler.

18 NERENİN PLAKASI, HANGİ İLE AİT?

18 plaka kodu Çankırı iline aittir. Çankırı’da yaşayan araç sahiplerinde 18 plaka kodu bulunmaktadır. Bu sayede aracın Çankırı iline kayıtlı olduğu bilinmektedir. Türkiye’de tüm vilayetlere alfabetik sıralamaya göre bir plaka kodu verilmiş olup, Çankırı ili 18 plaka kodunu almıştır.