20 gram beyaz çay 80 TL

20 gramlık beyaz çayın fiyatı 80 lira olarak belirlendi. ÇAYKUR'un üreticiden sadece 286 kilogram aldığı beyaz çayın kilo fiyatı Anzer balını 4'e katladı. Beyaz iksir adı verilen beyaz çayın 1 kilogramı 4 bin liraya satılıyor.

20 gram beyaz çay 80 TL

İlk sürgünde toplam 288 bin ton çay alan ÇAYKUR, ikinci sürgünde şu ana kadar 160 bin ton çay alımı yaptı.  ÇAYKUR, 'İmparatorların Çayı' olarak adlandırılan beyaz iksiri 20 gramlık şişelerde 80 TL'den satıyor. 

Beyaz çay üreticiden 500 liradan alınıyor. Çayın üst sürgünlerinden elde edilen beyaz çay bu yüzden sezon başlamadan önce toplanmaya başlanıyor.

20 gram beyaz çay 80 TL - Resim : 1

1 kilo beyaz çay 4-6 kilo çaydan elde ediliyor

Beyaz çay 5 yıldız Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde toplanıyor.  Beyaz çay tomurcuk denilen çayın üst filizlerinden oluşuyor ve  üreticiler tarafından elle toplanıyor. 1 kg beyaz çay yaklaşık 4-6 kilogramlık çayın yeni filizleri toplanarak elde ediliyor. Bir yıllık  beyaz çay toplamı 800-900 kilo civarını buluyor. 

Beyaz iksir birçok hastalığa iyi geliyor

Bu yıl Rize'de üretilen Anzer balının kilosu bin lira olarak açıklanmıştı. Beyaz çay ise Anzer balını 4'e katlayarak 4 bin liradan satışa çıkarıldı.

Bilimsel araştırmalar beyaz çayın özellikle kolajen yıkımını baskılayıcı ve cilde esneklik veren elastin maddesinin yıkımını önleyen etkilerine bağlı olarak daha sıkı ve esnek cilt oluşumu sağladığını ortaya koydu. 

Beyaz çay da yeşil çay gibi vücutta yağ üretimini baskılayıcı ve mevcut yağın parçalanmasını sağlayıcı etkiye sahip. Ancak beyaz çay diğer çaylar gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir değişim olmuyor. 

Uzman beyaz çayın faydalarını şu şekilde sıralıyor:

Yeşiy çayı eşsiz kılan yoğun antioksidan içeriği ve kanser türlerine karşı koruyucu görev üstlenmesi. Beyaz çayın ayrıca obezite ile mücadelede önemli görev alması bekleniyor. "Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanserden korur. Erken dönemlerde kansere neden olan hücre mutasyonlarını engeller. Cildi güzelleştirir. Çok yüksek oranda antioksidan içerir. Tansiyon ve kolesterolü düşürür. Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir. Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar. Zayıflamaya yardımcı olur. Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler. Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar. Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt için etkilidir. Kemiklere faydası olur. Osteoporozda faydalıdır. Cildi kuvvetlendirici, hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır. Ayrıca C ve K vitaminlerini de içerir."