Kovid-19 dünyaya oradan yayılmıştı! Yeniden açıldı

2019'un Aralık ayında korona virüsün çıkış noktası olarak kabul edilen Çin'in Vuhan kentinde sokağa kurulan hayvan pazarı yeniden açıldı. Pazardaki görüntüler ise endişelendirdi.

Kovid-19 dünyaya oradan yayılmıştı! Yeniden açıldı

Yaklaşık 1 sene gibi bir süredir koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavurdu. Korkunç virüs nedeniyle bugüne kadar 1 buçuk milyondan fazla insan öldü. Virüs Çin'in Vuhan kentindeki pazardan dünyaya yayılmıştı. Aşı çalışmaları ile tünelin sonunu göründü ancak Vuhan'da kurulan pazardan gelen görüntüler bir kez daha endişelendirdi.

İşte o görüntüler...

Salgının başlangıcında virüsün kaynağının birçok farklı hayvan türü olabileceği belirtilse de ağırlıklı olarak yarasalar üzerinde duruldu.

Görüntüler endişelendirdi

Koronavirüsün genetik kodunu inceleyen bilim insanları, hastalıkla ilgili Çin'deki yarasalara işaret etmişti. Ekonomiden yaşama dünya düzenini neredeyse tüm yönleriyle altüst eden salgınla ilgili Vuhan'da endişelendiren manzaralar tekrar ortaya çıktı.

Kovid-19 dünyaya oradan yayılmıştı! Yeniden açıldı - Resim : 1

Hijyen kuralları yok sayıldı

Küresel salgınının üzerinden neredeyse bir yıl geçmesinin ardından Vuhan'da bir sokak pazarında yerel atıştırmalıklar, tezgahlardaki yerini aldı.Satıcıların, pazarda balıkları satışa hazırladıkları alanda hijyen kurallarına dikkat etmemesi göze çarptı. 

 "Korkmuyorum. Korkacak ne var?"

Halk; sebze, canlı balık, kurbağa ve kaplumbağalar satın almak için koşuşturdu. Balık ve sebze satıcısı Nie Guangzhen, "Korkmuyorum. Korkacak ne var?" diye sordu.

27 yaşındaki Hu Hang, "Alışverişe çıkmak ve arkadaşlarımla yemek yemek gibi eğlenceli ve heyecanlı zamanları gerçekten özledim" dedi. 

 Çin'in koronavirüs bilançosu

"Worldometers" adlı internet sitesine göre, Çin'de 86 bin 646 vaka ve 4 bin 634 ölüm yaşandı.