2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok!

2021 yılında bebeklere verilen isimler belli oldu. Ayşe, Fatma, Emine, Ali, Mehmet ve Ahmet gibi yıllardır en fazla tercih edilen ama artık modası geçen isimler listede yer almadı. İşte, 2021’de bebeklere en fazla verilen isimler…

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok!

Türkiye'de 2021 yılında 1 milyon 47 bin 975 bebek doğdu. Ailelerin en çok kullandığı isimler de belli oldu. Buna göre erkekler Yusuf, kızlarda ise Zeynep en çok kullanılan isimler oldu.İşte 2021 yılında en çok verilen isimler...

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 1

2021’de en çok verilen kız bebek isimleri 

1.Zeynep

Zeynep ismi iffet ve iyi ahlakı temsil eder. Zorluklarla mücadele etmede sabır ve dirayet ismin içerdiği manalardır. Sağduyu, merhamet ve adalet Zeynep isminin temsil ettiği değerlerdir.

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 2

2.Elif

Zarif kız anlamında gelen Elif, iyi huyu, ağır başlılığı temsil eder. ... Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır.

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 3

3.Asel

Asel ismi Arapçadır. Arapçada "bal" anlamında kullanılmaktadır. Söz konusu bal, insanlara şifa veren, iyileştiren özelliklere sahiptir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 4

4.Asya

Asya ismi, köken olarak tüm Hint Avrupa dillerinde kullanılmaktadır. ... Asya, birçok dilde doğu yönü anlamına gelmektedir. Buradan hareketle dünyanın doğusunda yer alan kıta için isim olarak verilmiştir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 5

5.Defne

Defne ismi, mitolojik anlatılardan hareketle güzel, iyi ahlaklı genç kız anlamındadır. Güzellikle birlikte iffet, temizlik ismin çağrıştırdığı anlamlardır. Bu isim sağduyuyu, iradeyi ve insani değerlere sıkıca bağlanmayı ifade etmektedir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 6

6.Azra

Arapça kökenli bir isim olan Azra, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. Huzurlu, mutlu ve bereketli hayat gören anlamında kullanılmaktadır.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 7

7.Nehir

Nehir isminin anlamı; bol su, ırmak, akarsu olarak açıklanmaktadır. Kız çocuklarına verilirken kullanılan anlamı da akarsu, berrak su, çok, bol, bereketli şeklinde olmaktadır.

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 8

8.Zümra

Zümra ismi; güzel, iyi ahlaklı, cesur, yiğit, yürekli, zeki ve bilgili kadın anlamına gelmektedir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 9

9.Eylül

Eylül isminin anlamı, sonbaharın ilk ayı olarak bilinmektedir. Arapça kökenli olan Eylül ismi hem kız hem de erkek bebekler için kullanılabilir. Yılın dokuzuncu ayı anlamı yanında, ibadet edilen anlamına geldiğini bildiren kaynaklarda bulunmaktadır.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 10

10.Ecrin

Allah tarafından verilen hediye manasına gelmektedir. Ecrin ismi, iyi amelleri temsil eder. Bu isimdeki kimseler sağduyuyu, ifade etmektedir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 11

2021’de en çok verilen erkek bebek isimleri

1.Yusuf

Yusuf isminin birden fazla anlamı vardır. Yusuf ismi hem dini hem de genel anlamlar taşımaktadır. İlk anlamı, ah eden, inleyen demektir. Bir diğer anlamı ise, Hz. Yakup'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf'tur. Yusuf ismi aynı zamanda inilti ve ilave edilecek olan, eklenecek anlamlarına da gelmektedir.

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 12

2.Alparslan

Alparslan isminin anlamı birçok kaynakta şu şekilde açıklanmaktadır: - Yiğit, cesur ve yürekli kimse. - Büyük Selçuklu Hükümdarı. ... Özellikle Büyük Selçuklu Hükümdarının ismi olması sebebiyle tercih edilen bir isim olmuştur.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 13

3.Miraç

Miraç ismi, Arap ve Türk toplumlarında erkek çocukları için tercih edilmektedir. Sözcüğün kökeni Arapçadır. Bu sözcük anlam itibariyle yükselmek, göğe ulaşmak demektir. Miraç sözcüğü bazı yerlerde merdiven anlamını da taşımaktadır.

2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 14 

4.Ömer Asaf

Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan Ömer Asaf ismi, Türkçede direkt olarak isim anlamıyla değerlendirilir. Ömer Asaf ismi; Hayatı boyunca Vezir olan, İleri bir görüşe sahip, Erdem sahibi ve Başarılı bir yaşantıya sahip olan kişi anlamlarına da gelmektedir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 15

5.Eymen

Eymen ismi şansı ve talihi ifade etmektedir. Şansı bol olan, talihli kişi anlamında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir isimdir. Arap toplumunda eski yüzyıllardan bu yana erkek çocuklarına isim olarak verilmiştir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 16

6.Göktuğ

Göktuğ ismi, eski Türk inanışlarından gelmektedir. Gökyüzü renginde, yani mavi anlamını taşımaktadır. Bunun dışında tuğ sahibi olmak anlamındadır. Tuğ, eski Türk devletlerinde bir semboldür.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 17

7.Ömer

Ömer ismi, canlı olmak, hayat anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda yaşayış manasında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir sözcük olan Ömer Arap, Fars ve Türk toplumlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Ömer ismi, adaleti temsil etmektedir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 18

8.Mustafa

Türk ve İslam dünyasında sıklıkla verilen bir isim olan Mustafa, birçok özel anlama sahiptir. Bu isim seçilmiş olan kişi demektir. Bunun dışında güzide, temizlenmiş arınmış anlamlarını taşımaktadır. Mustafa ismi, liderlik vasfına sahiptir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 19

9.Aras

Aras isminin anlamı: 1. Sahip çıkılan. 2-Hazad Denizi'ne dökülen nehir.

 2021'de bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu! Efsane üçlüler artık yok! - Resim : 20

10.Ali Asaf

Her biri birbirinden anlamlı ve etkili manaları üzerinden Asaf birçok değişik tabir ile değerlendirilir. Ali Asaf ismi anlamları şu şekildedir; Vezir, Erdem, İleri görüşlülük, Yönetimde başarı ve Hz. Süleyman'ın veziri…