Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan'dan yeni proje

Unutulmaz projelerin iki değerli ismi Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan yine güçlerini birleştiriyor.

Bugüne kadar Bir Demet Tiyatro başta olmak üzere birçok unutulmaz projeye imza attı Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ... Şimdi bu iki önemli isim mesleklerinin ustalık döneminde yine güçlerini birleştiriyor. Erdoğan, geçen yıllarda Türkiye'nin en iyi oyuncularının başında gelen yakın dostu Demet Akbağ için bir oyun yazdığını açıklamıştı ve "Aydınlık Evler" adlı oyunu tamamladığını açıklamıştı. Ancak araya giren pandemi ve gerilimler yüzünden proje rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden gündeme alınan oyun için hazırlıklar başladı. Yılmaz Erdoğan'ın sadece yazar olarak görev alacağı oyunda Demet Akbağ'ın rol arkadaşları arasında Salih Bademci ve Sinem Ünsal da var.

"Aydınlık Evler" oyuncu bir mahallede geçen hikayesiyle dikkat çekiyor. Oyun Hicri adlı berberin anlattığı hikâyeyle başlıyor.

Disney Plus'tan bir flaş proje daha

Türkiye pazarına girmek için büyük bir hazırlık yapan dünya devi Disney Plus peş peşe yaptığı ataklarla dizi ve film sektöründe heyecan yaratıyor. FOX yönetiminin üzerinden faaliyetlerine devam eden şirket Halit Ergenç, Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, Can Yaman, Şahan Gökbakar, Pınar Deniz, Buğra Gülsoy, Demet Özdemir, İrem Helvacıoğlu, Hande Erçel gibi isimlerle projeler yapıyor.

Bu arada anlaşma yaptığı isimlerle görkemli bir lansman filmi çekecek olan Disney Plus bir de önemli projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bir döküdrama serisi  yapacak olan platform, sinema ve müzik dünyasının iki efsane ismiyle yola çıktı. Barış Manço ve Kemal Sunal'ı anlatacak olan projeler için iki ünlü ismin ailesiyle görüşmeler yapılacak.

Aşk, Mantık, İntikam ne zaman final yapıyor?

No 9 Yapım'ın çektiği Aşk Mantık İntikam dizisi geçen yaz başlayıp devam edebilen iki dizi arasında yer alarak büyük başarıya imza attı. İlhan Şen ve Burcu Özberk'i buluşturan diziyle ilgili son dönemde final söylentileri kulaktan kulağa yayılıyor. Büyük prodüksiyonlu projeler arasında ayakta kalmayı başaran diziyle ilgili planlanan durum 39. bölümde, yani mart sonu final yapması yönünde...

Bu arada dizinin yapımcısı Yağmur Ünal cuma akşamları ilginç bir durum yaşıyor. Başarılı yapımcı babası usta aktör Cihan Ünal'la rakip oldu. Cihan Ünal'ın başrolünü oynadığı "Yalnız Kurt" dizisi de cuma akşamları yayın hayatına başlamıştı.

Aras Bulut İynemli'den kötü haber

Çukur dizisinin ardından Disney Plus'ta seyirciyle buluşacak Atatürk dizisi için hazırlık yapan Aras Bulut İynemli cephesinden tatsız bir haber geldi. Temmuz ayında çekimleri başlayacak olan Atatürk projesi için kendini kampa alan ve yoğun bir hazırlık sürecine giren başarılı oyuncu koronaya yakalandı. Test sonucu pozitif çıkan İynemli Zekeriyaköy'deki evinde karantinaya girdi. Ünlü oyuncunun rahatsızlığı hafif atlattığı öğrendildi.

Bensu Soral'a bomba partner

Bensu Soral'ın "Cam Tavanlar" dizisinin ardından çekeceği yeni projesi merak konusu olmuştu. Soral OGM Pictures'ın "Özel Ders" adlı sinema filmiyle anlaştı. Kıvanç Baruönü'nün yönetmen koltuğuna oturacağı projede Soral, yüksek lisans yapan bir genç kıza hayat verecek. "Özel Ders" filminin erkek başrol oyuncusu için görüşmeler sürüyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre rol için son olarak Kardeşlerim dizisinden ayrılan Halit Özgür Sarı'ya teklif gitti. Sarı şu günlerde bedelli askerlik yapıyor.

TRT'den 3 yeni dizi geliyor

ÜS Yapım'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı "Kara Tahta" dizisinin ardından TRT için ayrıca 2 yeni dizinin daha çekileceği ortaya çıktı. Bu projelerden biri "Balkan Ninnisi"... Şimdilik TRT Dijital için hazırlanan dizinin Üsküp'te çekilmesi planlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan Fikret Kuşkan'lı "Akif" dizisini çeken ekibin imza atacağı dizi bir romantik komedi olacak ve Üsküplü bir genç kızla bir Türk gencinin aşkını konu alacak. "Balkan Ninnisi"ni geçmişte "Payitaht Abdülhamid"in de içinde olduğu çok sayıda önemli projeye imza atan Uğur Uzunok ve ekip arkadaşları yazıyor. Dizinin cast çalışmaları yönetmeni belli olduktan sonra başlayacak.

TRT için hazırlanan dizilerden biri de "Kasaba Doktoru"... ARC'nin yapımcılığını üstlendiği diziyi Arda Sarıgün yönetecek, projenin senaryosunu ise Barış Erdoğan ile İlker Arslan yazıyor. Projenin cast çalışmaları sürüyor.

Mevlana'ya 2 taze kan

Kale Film'in yapımcılığını üstlendiği Mevlana dizisinin çekimleri Konya'da tüm hızıyla sürüyor. Bülent İnal'ın başrolünü oynadığı dizi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Can Ulkay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senaryosunu Ali Aydın yazıyor.

Çekimleri yaz başına kadar sürecek olan dizinin kadrosuna 2 yeni isim katıldı. TRT Dijital için hazırlanan dizide Ertuğrul Gazi'yi Sedat Mert canlandıracak. Kurulan dev platosu görenlerin hayranlığını kazanan dizide Şeyh Edebali'ye ise Ali Nuri Türkoğlu hayat verecek.