Dizi sektörü deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı

Milli Yas ilan edilince televizyonlar dizi ve eğlence yayınlarına ara verdi. Birçok yapımcı setlerini durdurdu ve karavanlarını deprem bölgesine gönderiyor.

Dizi sektörü deprem bölgesine yardım hareketi başlattı. Yapımcılar kendi arasında hem ciddi miktarda para toplamak, hem de setlerde oyunculara hizmet veren karavanlarını ve çekimlerde kullandıkları jeneratör gibi teknik cihazlarını deprem bölgesine göndermek için kolları sıvadı. 7 günlük Milli Yas nedeniyle televizyonlar dizi ve eğlence yayınlarına ara verdi. Birçok yapımcı setlerini durdurdu. Görüntü yönetmen Uğur İçbak olmak üzere sektörün önde gelen isimleri sosyal medyadan çağrılar yaptı.
Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Timur Savcı, AFAD ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’le sürekli irtibat halinde… Büyük bir yardım yapmayı planlıyor.
Timur Savcı “İlk olarak maddi yardımı organize edeceğiz. AFAD ve AHBAP’la sürekli görüşme halindeyiz. Jeneratör, karavan ve gıda yardımı konusunda yapacağımız çalışma ikinci planda… Mevcut yardım TIR’ları yollarda kaldığı için ciddi bir ulaşım problemi var. Bu yüzden ikinci etapta da AFAD ve AHBAP’tan gelecek bilgiler doğrultusunda karavan, jeneratör ve gıda yardımı konusunda destek vermek için harekete geçeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanındaki yapımcılar özveriyle ellerinden ne geliyorsa yapıyor” dedi. Timur Savcı, dizi setlerine bugün itibariyle 3 gün ara verdiklerini de açıkladı.