Bihter filminin yeni Behlül’ü kim olacak?

TAFF Pictures’ın Netflix için çekeceği Bihter filminin hazırlıkları sürüyor.

Aşk-ı Memnu efsanesi sürüyor. Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden ilk olarak 1975 yılında Halit Refiğ’in TRT için 6 bölümlük dizi olarak uyarlanan hikaye Ay Yapım tarafından da Hilal Saral’ın muhteşem rejisiyle 2008 yılında Kanal D tarafından yeniden dizi olarak seyirciyle buluşturulmuştu. Şimdi yıllar sonra Aşk-ı Memnu eserindeki Bihter karakterinin hikâyesi “Bihter” adıyla sinemaya aktarılıyor.

Filmi TAFF Pictures Netflix için çekecek. “Bihter” filminin başrolünde de Farah Zeynep Abdullah’ın olacağı açıklandı. Filmi de Farah Zeynep Abdullah’ın izlenme rekorları kıran filmi “Bergen”i yöneten Mehmet Binay ve Caner Alper çekecek. Hazırlıklarrı başlayan filmin senaryosu ise Merve Göntem imzası taşıyor.

Şimdi en çok merak edilen konu Behlül’ün kim olacağı… Mart ya da en geç nisan ayında sete çıkması planlanan film için kimlerin düşünüldüğü de konuşulmaya başlandı. Behlül rolü için düşünülen isimler arasında Ekin Koç, Serkan Çayoğlu, Tolga Sarıtaş, Çağlar Ertuğrul, Alp Navruz, Halit Özgür Sarı, Boran Kuzum ve Deniz Can Aktaş var. Oyuncularla yapılacak deneme çekimlerinin ardından Behlül’e kimin hayat vereceği belli olacak.

 Şevket Çoruh “Tetikçi”yle anlaştı mı?

 16 yıl boyunca Arka Sokaklar dizisinde Mesut komiser rolüne hayat veren Şevket Çoruh, bu sezon projeden ayrılmıştı. Çok sayıda teklif alan Çoruh  gelen işlerden  03 Medya ve Same Film’in FOX için hazırladığı Tetikçi dizisiyle anlaştı. Başarılı aktör dizide “Korkmaz” karakterine hayat verecek. Çoruh dizide Timuçin Esen’le başrolü paylaşacak. Esen de şimdiden merak uyandıran dizide “İskender” rolünü canlandıracak. Efsane dizi “Çukur”un yazarı Gökhan Horzum’un kaleme aldığı dizinin Bodrum’da çekilmesi planlanıyor. Dizinin ana castında Genco Özak da rol alıyor. Özak dizide “Metin” rolünü canlandıracak. “Tetikçi”nin yönetmesi için de “Çöp Adam”dan ayrılan Yağız Alp Akaydın’la görüşülüyor.

 Zerrin Tekindor’un muhteşem dönüşü

 OGM Pictures’ın “Yalı Çapkını”, “Çöp Adam” ve “Ömer”in ardından Star için çekekeceği “Ab- ı Hayat” dizisinin sete çıkış tarihi belli oldu. Dizinin çekimleri 20 Ocak’tan sonra başlayacak. Hilal Saral’ın yönetmen koltuğuna oturacağı diziyi Nuran Evren Şit yazıyor. Hep 30 yaşında görünen bir adamın etkileyici hikâyesini anlatan dizinin kadrosu da netleşti. Hümeyra (Neriman), Birkan Sokullu (Kemal), Ebru Şahin (Hayat), Necip Memili (Turgut), Gözde Seda Altuner (Aysel) ve Ecem Çalhan’ın “Miray” rol alacağı diziye çok değerli bir oyuncu daha katıldı. Zerrin Tekindor “Ab- ı Hayat”ta “Muhterem” rolünü canlandıracak.

Cemre Baysel ile İlhan Şen aynı projede buluştu

Son yılların yetenekleriyle öne çıkan iki genç oyuncusu Cemre Baysel ile İlhan Şen aynı projede bir araya geliyor. Bir süredir Selahattin Eyyubi dizisinin çekimlerinin başlamasını bekleyen İlhan Şen, projenin hazırlık aşaması uzayınca gelen bir film teklifini kabul etti. Geçen yaz başrol oynadığı Senden Daha Güzel dizisindeki oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan, ardından Bozkır’da kamera karşısına geçen Cemre Baysel, İhan Şen’le partner oldu. Filmin adı “Aşk Filmi”… Bir model ile yönetmenin hikâyesini anlatan filmin yapım şirketi Central Roof… Vahit Ertekin’in yapımcılığını üstlendiği filmin senaristliğini ve yönetmenliğini ise Deniz Denizciler yapacak.

 Alparslan Büyük Selçuklu’da bir bomba ayrılık daha

TRT’nin reyting rekortmeni dönem dizisi “Alparslan Büyük Selçuklu” pazartesi akşamlarını seyirciyi ekran başına toplamaya devam ediyor. Dizi son dönemde yaşanan ayrılıklarıyla gündemde… Hikayesi hızlandırılan dizide Umut Karadağ, Uygar Özçelik, Erdinç Gülener’in ardından Barış Bağcı ve Devrim Saltoğlu’nun da senaryodaki hikâyeleri bittiği için ekibe veda edecekleri öğrenilmişti.

Bu ayrılıklar arasında Öykü Gürman’ın da olduğu öğrenildi. Gürman, Sedat İnci’nin yönettiği diziye bu sezon Öke Hatun rolüyle dahil olmuştu. Daha önce aksiyon sahnesi olan ve ata bindiği bir rolde oynamadığı halde Gürman disiplini ve azmiyle çok başarılı bir performans sergilemişti. Sahne çalışmalarına da devam eden Öykü Gürman’ın da hikâye gereği rolünün bittiği belirtildi.

 Dilan Çiçek Deniz’den dev reklam anlaşması

Dizi ve film yapımcılarının yanı sıra reklamcıların da peşinden koştuğu Dilan Çiçek Deniz yeni bir anlaşmaya imza attı. Güzel oyuncu dünyaca ünlü saç bakım markası Clear’in yeni piyasaya çıkaracağı şampuan serisinin yüzü oldu. Deniz’in yakında televiyonda dönecek reklam kampanyasının ilk filmi için kamera karşısına geçecek. Güzel oyuncu son olarak Netflix’te seyirciyle buluşan “Kal” adlı sinema filminde Burak Deniz’le başrolü paylaşmıştı. 

Mert Öcal’ın yeni projesi belli oldu

Mert Öcal çok iddialı bir filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Alper Çağlar’ın uzun süredir titizlikle üzerinde çalıştığı “İlk Göktürk” filminde Öcal’la el sıkıştığı ortaya çıktı. Çağlar Clothar'ın oğlu karakterini tanırken Mert Öcal’ın projeye seçildiğini belirtti ve “Akıl almaz iyi, müfredatlık bir audition verdi ve 1.94'lük bir azman olarak 6 aydır acımasızca idman yapıp hazırlanıyor” dedi.

Alper Çağlar’ın rol için de şu açıklamayı yaptı:

“Clothar'ın oğlu yabancıydı. Bir nesil evvel dine gelen Frenklerin payen geçmişine yabancıydı. Beşinci oğul olarak babasına yabancıydı. Saray fedaisi olarak gönderildiği Doğu Roma'ya yabancıydı. Ama kül rengi diyarlara gönderildiğinde fark ettiği şey; en çok da kendine yabancıydı.”