Kurtlar Vadisi Disney Plus’a mı satıldı?

Fenomen diziyle ilgili sosyal medyada yayılan haber heyecan yarattı. Peki bu iddia doğru mu?

Necati Şaşmaz’ın geçen yıl sonunda usta müzisyen Mazhar Alanson’un TRT Müzik’te yayınlanan sohbet programında efsane dizi “Kurtlar Vadisi”yle ilgili yaptığı açıklama 2015 yılından beri projeyi bekleyen seyircileri umutlandırmıştı. Şaşmaz açıklamasında diziyi tekrar çekmek için hazırlık aşamasında olduğunu belirterek “Sanırım ocak ayını görürüz. Dizide 397 bölüm oynadım. Ömrümün 20 yılı bununla geçti. Değerli ancak çok yorucu bir işti. Bir ara verelim diye düşünmüştük. Artık tekrar istenmeye başladı dizi… Nasipse olacak” dedi.
Bu açıklamanın ardından son dönemde “Kurtlar Vadisi” efsanesinin Disney Plus tarafından satın alındığı haberi sosyal medyada yayılmaya başladı. Fanları heyecanlandıran bu iddiayı araştırdım ancak bu iddianın da asılsız olduğunu öğrendim.

7. sezonu planlanan Yasak Elma’nın filmi geliyor

Disney Plus’ın hangi yeni projeleri aldığı konusunda da yeni bilgiler edindim. Platform aynı bünyede olan FOX’un fenomen dizisi Yasak Elma’nın filmini yayınlayacak. Geçen yaz çekilmesi planlanan proje ekip çok yorgun olduğu için bu yıla ertelenmişti. Medyapım’ın filmi bu yaz çekeceği konuşuluyor.
Öte yandan Yasak Elma’yla ilgili kulislerde bir de bomba bilgi dolaşıyor. Fenomen dizinin bu sezon biteceği açıklanmış, başta Eda Ece olmak üzere oyuncular da bu bilgiyi teyit etmişti. Ancak resmi bir bilgi olmamakla beraber duayen yapımcı Fatih Aksoy’un hâlâ çok yüksek reytingler alan dizinin 7. Sezonu da çekmeyi düşündüğü öğrenildi.

Disney Plus’ın diğer onaylanan yeni projeleri neler?

Ülkemizde 14 Haziran’da yayın hayatında başlayan Disney Plus “Kaçış”, “Dünyayla Benim Aramda”, “Ben Gri”, “Recep İevdik 7”, “Yılbaşı Gecesi”, “Bursa Bülbülü” gibi iddialı projelerini seyirciyle buluşturmuş ve abone sayısını yükseltmeye devam etmişti. Platform son olarak Haluk Bilginer’li “Şahsiyet”, Orhan Pamuk’un eserinden uyarlanan “Masumiyet Müzesi”, “Ölümlü Dünya 2” filmi, Ersin Karabulut’un “Yeraltı Öyküleri” adlı çizgi romanının film serisi, Hande Altaylı’nın yazdığı “Şakir Paşa Ailesi”…
Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler dizisi yüksek bütçesi nedeniyle beklemeye alınmıştı. Şimdi bütçesi düşürülen dizi için de hazırlıklar sürüyor. Projenin yaz başında sete çıkması planlanıyor.

Şahraman ekibi Yalı Çapkını’nın reytinginden nasıl yararlandı?

Cuma günü seyirciyle buluşan Şahmaran dizisinin tanıtım çalışmalarında başrol oyuncuları Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz’in yanı sıra tüm Mert Ramazan Demir’in de görev alması dikkat çekti. Bir dergiye yapılan kapak çekiminde ikili kapağın yanı sıra üçlü kapak da yer aldı. Basın toplantısı ve diğer çekimlerde de Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz’e Yalı Çapkını dizisiyle son dönemin en flaş yükselişini yaşayan Mert Ramazan Demir beraber görev aldı. Şahmaran’ı izleyenler, dizinin yayınlandığı Netflix’in fragmanlarda bile çok az görüntüsünü kullandığı Mert Ramazan Demir’in galada ön plana çıkarılmasını değerlendirdi ve seyirci çekmek için Yalı Çapkını dizisinin reyting başarısından yararlanıldığı yorumunu yaptı.

“Tetikçi”nin yönetmeni belli oldu

Timuçin Esen “Ben Gri”nin ardından ekrana dönüyor. Şimdilik Tetikçi ya da Tetikçinin Oğlu kod adlarının kullanıldığı dizi Çukur’un yazarı Gökhan Horzum imzalı… Timuçin Esen, Şevket Çoruh ve Genco Özak’ı buluşturan dizi seyirciyi aksiyon ve maceraya doyuracak. O3 Medya ile Same Film imzalı dizi karanlık bir iş adamı olan İskender (Şevket Çoruh) ve onun tetikçisi Korkmaz’ın (Timuçin Esen) etkileyici hikâyesini ekrana aktaracak. FOX için çekilecek olan dizinin son olarak yönetmeni belli oldu. Çöp Adam dizisinden ayrılan Yağız Alp Akaydın “Tetikçi”nin yönetmeni oldu. Akaydın dizinin diğer oyuncuları için görüşmelere başladı.

Serenay Sarıkaya’nın babasını kim oynuyor?

Serenay Sarıkaya ile Kıvanç Tatlıtuğ’u buluşturan “Aile” dizisi merakla bekleniyor. Ay Yapım’ın Show TV için çektiği dizinin oyuncu kadrosu da konusu kadar ilgi çekici… Dizide Serenay Sarıkaya Devin adlı sorunlu bir ailesi olan psikoloğu oynuyor. Rolüne titizlikle hazırlanan Sarıkaya’nın kız kardeşi Yağmur’u Yüsra Geyik canlandırıyor. Annesini İpek Tenolcay’ın canlandırdığı Sarıkaya’nın babasına kimin hayat vereceği merak konusuydu. Rol için uzun süren görüşmelerden sonra daha önce “Diriliş Ertuğrul”, “Kurtlar Vadisi Pusu” gibi dizilerde oynayan tiyatro oyuncusu Ozan Gözel’le anlaşıldı.