Portekiz, Ronaldo için FIFA'ya başvuracak!

2022 Dünya Kupası'nda Portekiz, Uruguay'ı 2-0 mağlup ederek son 16 turu vizesi aldı. 54. dakikada Portekiz, Bruno Fernandes'in ortaladığı topun doğrudan kaleye gitmesiyle 1-0 öne geçti. Ortaya kafa uzatan Cristiano Ronaldo, coşkulu bir sevinç yaşarken bu gol tartışmaları beraberinde getirdi. İşte detaylar...

Portekiz, Ronaldo için FIFA'ya başvuracak!

2022 Dünya Kupası'nda Portekiz, Uruguay'ı 2-0 mağlup ederek son 16 turu vizesi aldı.

54. dakikada Portekiz, Bruno Fernandes'in ortaladığı topun doğrudan kaleye gitmesiyle 1-0 öne geçti. Ortaya kafa uzatan Cristiano Ronaldo, coşkulu bir sevinç yaşarken bu gol tartışmaları beraberinde getirdi.

FIFA önce golü Ronaldo'ya yazarken yaklaşık 10 dakika sonra gelen güncelleme ile golün adı Fernandes oldu. Bu gol sadece Portekiz'i öne geçiren değil ülke tarihi adına da Dünya Kupası için farklı bir kilometretaşı olacaktı.

Dünya Kupası'nda kariyerinde 18 maça çıkan Ronaldo(8 gol), ülkenin bir diğer efsanesi Eusebio'nun 9 Dünya Kupası golüne ulaşma şansını şimdilik kaçırdı. 

Portekiz FIFA'ya kanıt sunacak

Portekiz'in golü kime yazılmalı sorusu gecenin tartışma konusu oldu. Sosyal medyada birçok farklı görüş ifade edilirken, eski West Ham oyuncusu Matthew Upson, BBC'de yayınında şunları söyledi: "Bunun Bruno Fernandes'in golü olduğunu düşünüyorum. Elimdeki tek kanıt, önümde görebildiğim tekrar video ve top yön değiştirmiyor." Gazeteci Piers Morgan ise golün Ronaldo'ya ait olduğu konusunda emindi.

Tartışmaların gölgesinde farklı bir iddia ortaya atıldı. El Chiringuito TV'den Edu Aguirre'nin haberine göre, Portekiz Futbol Federasyonu, Uruguay'a karşı attığı ilk golü Cristiano Ronaldo'nun attığını göstermek için FIFA'ya bir kanıt sunacak.