2022 Hac ne zaman? Hac başvuruları başladı mı? İşte, Hac başvuru şartları...

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 2022 yılında yurtiçi ve yurtdışından toplam 1 milyon hacı adayının kabul edileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine, 2022 Hac ne zaman? Hac başvuruları başladı mı? gibi aramalar yapılmaya başlandı. İşte, Hac başvuru şartları...

2022 Hac ne zaman? Hac başvuruları başladı mı? İşte, Hac başvuru şartları...

Kovid 19 salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen hac ile ilgili geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, açıklama yapmıştı. Bakanlık, 2022 yılında yurtiçi ve yurtdışından toplam 1 milyon hacı adayının kabul edileceğini ve 65 yaş altındaki hacı adaylarının hac ibadetlerini yapabilecekleri belirtmişti. İslam dini açısından büyük önem taşıyan hac ibadeti ile ilgili detaylar merak edildi. 2022 Hac ne zaman? ya da Hac başvuruları başladı mı? sorularına yanıt aranıyor. Diyanet'ten de hac ile ilegili açıklama geldi. İşte, Hac başvuru şartları...

Hac ne zaman?

Koronavirüs nedeniyle yapılamayan hac ibadeti ile ilgili yapılan açıklamalar hacı adaylarını sevindirdi. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 2022 yılında yurtiçi ve yurtdışından toplam 1 milyon hacı adayı kabul edilecek. Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Başkanlığımız süreci yakından takip etmekte ve ilgili Bakanlıkla görüşmelerini sürdürmektedir. Ülkelere tanınacak hacı adayı kontenjanları ile ilgili çalışmaların devam ettiği, Suudi Arabistan makamları tarafından çok yakın zamanda konuyla ilgili açıklamanın yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir. Ülkelere verilecek hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesinin ardından detaylı açıklamamız vatandaşlarımızla paylaşılacaktır."

Hac başvuru şartları

2022 yılı için 1 milyon hacı adayı kabul edilecek. Hac başvurusundaki ilk şart, 65 yaş altında ve tam aşılı olmak. Suudi Arabistan'a gidecek olan her yolcunun son 72 saat içindealınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor. 2020 yılında Covid-19 salgını sebebiyle  sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul edilmişti. Geçen sene de Suudi Arabistan ülke içinden 60 bin kişiyi kabul etmiş ve yurt dışından kimsenin alınmayacağını duyurmuştu.