2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Memur maaş zammının belli olmasının ardından memur aile yardımı da gündeme geldi. 2022 memura aile yardımı ne kadar oluğu ve memur aile yardımı başvurusunun nasıl yapıldığı araştırılmaya başlandı. Peki, Memura aile yardımı ne kadar oldu? Aile yardımı başvurusu nasıl yapılır?

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Memur maaş zammının açıklanmasından sonra memur aile yardımı konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yaş üstü ve altı çocuk 2022 memur aile yardımını açıkladı. Peki, 2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte Aile yardımı başvuru ekranı ve 2022 memur aile, eş çocuk yardımı zammı hakkında bilinmesi gerekenler...

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

MEMUR AİLE YARDIMI 2022 NE KADAR OLDU?

Memur aile yardımı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarındaki artışı açıkladı.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

Erdoğan,  "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur." dedi.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 4
AİLE YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 aile yardım başvurusu yapmak için www.turkiye.gov.tr adresine erişim sağlayın Sonrasında "Kamu Personeli Aile Bildirimi" yazın ve açılan pencerede "Uygulamaya Git" butonuna tıklayın. Kısa zaman sonra "Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı"na yönlendirileceksiniz.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 5

Tüm çalışanların burada mevcut bir aile durum bildirimi bulunur. Bir değişiklik varsa Yeni Bildirim Oluştur düğmesine bastıktan sonra Mernisten Getir düğmesine tıklanır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı olan bilgiler ekranda görünür.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 6

Eşiniz çalışıyor ya da çalışmıyor, çocuklarınıza ilişkin ayarlamaları buradan yapabilirsiniz. Evli olanlar evlilik cüzdanı bilgilerini de girmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmaz.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 7

2022 Aile Yardım Başvurusu ekranı için tıklayın. 

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 8

2021 ÇOCUK YARDIMI NE KADARDI?

Eşi çalışan memurlar için en çok 5, eşi çalışmayan veya eşi emekli olanlar için ise en çok 3 çocuk için çocuk yardımı da memurlara ödenen maaş kalemlerinden birisi. Bu miktar çocuğun 72 aydan küçük yada büyük, engelli veya değil şartlarına göre değişiyor.

2022 Memur aile yardımı ne kadar oldu? Memur aile yardımı başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 9

1. 72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 82,89 TL ödeniyor.

2. 72 aydan büyük çocuklardan her bir çocuk için 41,45 TL ödeniyor.

3. En az yüzde 40 engeli bulunan 72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 124,34 TL ödeniyor.

4. En az yüzde 40 engeli bulunan 72 aydan büyük çocuklardan her bir çocuk için 62,17 TL ödeniyor.