Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrette zam var mı? Asgari ücret kaç lira olacak?

Asgari ücret ile ilgili zam beklentisi, emekliye gelen zammın ardından gündemde! Enflasyon nedeniyle beklentiler arttı. Geçen yıl asgari ücrete gelen ek zammın bu yıl da olup olmayacağı milyonlarca çalışanın merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrette zam var mı? Asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret ne zaman zamlanacak? İşye asgari ücret ile ilgili beklentiler ve hükümet tarafından gelen açıklamalar…

Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrette zam var mı? Asgari ücret kaç lira olacak?

Asgari ücrete ek zam var mı sorusu milyonlarca çalışanın araştırdığı konuların başında geliyor. Yılda bir kez zam alan asgari ücretliler için enflasyon nedeniyle geçen yılın temmuz ayında istisna yapılacak ek zam uygulanmış çalışanlar maaşlarını zamlı almıştı. Enflasyon artışı devam ederken çalışanlarda ek zam beklentisi oluştu. Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar anbean takip edilirken Bakan Bilgin’in açıklama yaptığı iddiaları gündemde. Peki, Asgari ücret son durum ne, 2023 zammı gelecek mi? Asgari ücrette zam olacak mı? İşte merak edilenler…

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere, gerilere düştüğü bir ortam var" dediği iddia edilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Akbaşoğlu, asgari ücret zammı konusunda, "Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye'de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL'ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor.” dedi.

Akbaşoğlu, 1 Temmuz itibarıyla emekli vatandaşların durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin gündemlerinde olacağını belirterek, "Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü önceleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz" dedi.

Akbaşoğlu konuşmasında, "Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü önceleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz" ifadelerine yer veren Akbaşoğlu, 1 Temmuz'u işaret etti.

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

2023 YILI ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 yılın asgari ücreti brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği ödeneceği açıklandı. 2022 Temmuz ayına orala 2023 yılı asgari ücreti yüzde 54,66 oranında arttı.