2023 emekli zammı belli oldu mu? Emekli zammı tahmini ne kadar olur? Emekli zammı ne zaman açıklanır?

Yılın son günleriyle beraber önümüzdeki yılın zamları gündeme gelen konular arasındadır. Emekli vatandaşlar, en düşük ve en yüksek emekli maaşı kaç TL olur araştırma konusu oldu. Peki 2023 Emekli zammı tahmini ne kadar olur? Emekli zammı ne zaman açıklanır?

2023 emekli zammı belli oldu mu? Emekli zammı tahmini ne kadar olur? Emekli zammı ne zaman açıklanır?

Yeni yıla kısa bir süre kalmasıyla beraber maaşlara gelen zamlar merak konusu oldu.  13 milyondan fazla emekliyi ve yakınlarını ilgilendiren emekli zammına ilişkin gelişmeler takip ediiyor.
 
Emekli zammı ne zaman açıklanır?
 
TÜİK ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber maaş zamları netleşmeye başlıyor. Kesim zam oranı kasım ve aralık ayının verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.
 
2023 Emekli zammı tahmini ne kadar olur?

TÜİK tarafından açıklanan verilerde Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandı. Açıklanan artış rakamının ise yüzde 6,91 olduğu bildirildi.

Milyonları ilgilendiren emekli zammıyla alakalı açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram TÜİK’in açıkladığı verilere göre eylül ayı enflasyonu yüzde 3.08 çıktığını ve geçtiğimiz 3 ayın aylık enflasyon farkının 6.91olduğunu belirtti. Bayram “Bu enflasyon farkı yüzde 41.69 memurlara, yüzde 42.35 emeklilerimize yapıldı. Aralık ayı itibarıyla yüzde 42’lik fark göz önünde bulunursa şu an 3 ay için yüzde 10’luk enflasyon farkı mevcuttur. En düşük memur emekli maaşı yüzde 30 artış olursa 6 bin 078 liradan 7 bin 901 liraya yükselmiş olacak” ifadelerini kullandı.