MEB duyurmuştu! Vakit daralıyor... Yaklaşık 20 milyon öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor... Okullar ne zaman kapanıyor, 2023 yılı 15 tatil ne zaman?

2023 yılı yarıyıl tatilinin gelmesiyle birlikte öğrenci ve öğretmenlerin merakle beklediye yarıyıl tatili yani 15 tatile çok az bir zaman kaldı. Bir çok öğrenci ve veli şimdiden Yarıyıl tatilinin tarihini merak ediyor ve araştırıyor? Yarıyıl tatili ne zaman? 15 tatil hangi tarihte başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

MEB duyurmuştu! Vakit daralıyor... Yaklaşık 20 milyon öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor... Okullar ne zaman kapanıyor, 2023 yılı 15 tatil ne zaman?

2023 yılına girilmesiyle birlikte şimdiden ne kadar tatil yapılacağı merak konusu oldu. Ancak tatilciler için 2023 yılı biraz hayal kırıklığı olacak. 2023 yılında yapılacak resmi ve dini tatillerin bir çoğu haftasonuna denk geliyor.

Tüm bunların yanı sıra merak edilen bir diğer tatil ise öğretmen ve öğrencileri ilgilendiren yarıyıl tatili... Yarıyıl tatili ne zaman, öğrenciler ve öğretmenler 15 tatile hangi tarihte çıkacaklar. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılına girmeden hemen önce tatil takvimini yayınlamıştı. Öğrenci ve öğretmenler MEB’in yayınladığı takvime göre bir haftalık bir ara tatil yaptılar. Bu bir haftalık ara tatilden sonra da hızlıca sınav maratonuna başladılar.

Yoğun ders ve sınav maratorunu devam ederken bir çok öğrenci öğretmen ve veliler heyecanla yarıyıl tatilini araştırmaya başladılar. MEB yarıyıl takvimini de netleştirdi. İşte yaklaşık 20 milyon öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiren yarıyıl tatili takvimi...

MEB duyurmuştu! Vakit daralıyor... Yaklaşık 20 milyon öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor... Okullar ne zaman kapanıyor, 2023 yılı 15 tatil ne zaman? - Resim : 1

Yarıyıl tatili ne zaman, okullar hangi tarihte kapanacak?

Tüm bu sorular MEB'in yayınladığı takvimle yanıt buldu. MEB’în takvimine göre öğrenci ve öğretmenler bu yıl yarıyıl tatilini 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapacak.

İkinci ara tatil ne zaman?

İkinci ara tatil 3 günlük bir ara tatil olacak ve 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Okullar ne zaman kapanacak?

Yarıyıl tatilinden 6 Şubat 2023 yılından dönecek olan öğretmen ve öğrenciler 16 Haziran 2023 tarihinde ikinci dönemi kapatmış olacak. Okullar 3 ay boyunca kapalı olacak ve yaz tatiline girilecek.