Spor bilimlerinde "yapay zeka" çalıştayı

Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "Spor Bilimlerinde Yapay Zeka Çalıştayı" düzenlendi. Ankara Üniversitesi'ndeki çalıştayda "Yerli ve Milli Yapay Zekanın Durumu", "Spor Uygulamalarında Yapay Zeka Destekli Az Kodlu Çözümler", "Sporda Makine Öğrenimi Uygulamaları" ve "Spor Endüstrisinde Yapay Zeka" başlıklı sunumlar yapıldı.

Spor bilimlerinde "yapay zeka" çalıştayı

Spor Bilimleri Fakültesi Olimpiyat Salonu'nda yapılan çalıştayda yapay zekanın spora etkisi konusunda akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Çalıştayda Prof. Dr. Murat Ceylan ile HAVELSAN'dan Gökhan Yurttan "Yerli ve Milli Yapay Zekanın Durumu" Öğretim Üyesi Dr. Damla Özsoy ise "Spor Endüstrisinde Yapay Zeka" başlıklı sunum yaptı.

KUIKA'dan İbrahim Halil Özdemir "Spor Uygulamalarında Yapay Zeka Destekli Az Kodlu Çözümler" konulu sunumu ile Çukurova Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Dr. Erkan Tiyekli'nin "Sporda Makine Öğrenimi Uygulamaları" çalışması ise çevrimiçi gerçekleşti.

Sunumların ardından akademisyenler, bugün ve gelecekte yapay zeka uygulamalarının spor bilimlerinde kullanımına ilişkin bilgi ve düşüncelerini paylaşarak öğrencilerin sorularını cevapladı.