YKS 2023 ne zaman? 2023 YKS konuları değişti mi? Üniversite sınavında konular ne, hangi AYT ve TYT konularından sorumlu olunacak? İşte YKS ile ilgili açıklama!

2023 YKS ile ilgili önemli açıklama! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. AYT ve TYT konuları değişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle eğitim alanında alınan kararları duyurdu. 2023 YKS’de konular da kapsam daraltıldı. Bakan Özer, üniversite sınavına hazırlanan adayların sorumlu olduğu konuları açıkladı. Peki, YKS 2023 ne zaman, hangi tarihte? 2023 YKS’de konular değişti mi? Üniversite sınavında konular ne, hangi AYT ve TYT konularından sorumlu olunacak? İşte detaylar...

YKS 2023 ne zaman? 2023 YKS konuları değişti mi? Üniversite sınavında konular ne, hangi AYT ve TYT konularından sorumlu olunacak? İşte YKS ile ilgili açıklama!

2023 YKS konuları ile ilgili açıklama geldi. Üniversiteye hazırlanan milyonlarca öğrenci için YKS'de konular daraltıldı. Deprem nedeniyle alınan kararı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Buna göre YKS'de AYT ve TYT konuları değişti. 

2023 YKS’DE KONULAR DEĞİŞTİ Mİ?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası eğitim alanında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. Özer, "LGS'yi sadece 8'inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız. Yine YKS'de 12'nci sınıfın II. dönem konuları sınavda dâhil olmayacak." dedi.

Özer, bu yıl yapılacak LGS ve YKS'ye ilişkin alınan yeni kararları da şöyle açıkladı:

 "LGS'de sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konuları dâhil olacak. Yani 8'inci sınıfın ikinci dönemi dâhil olmayacak. Yine YKS'de 12'nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dâhil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz Bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz."

YKS 2023 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE? YKS ERTELENİR Mİ?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2023 sınav takviminde üniversite sınavı olarak da bilinen YKS sınavının 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenleneceği belirtilmişti. Başvuruların ise 9 Şubat - 6 Mart 2023 tarihleri arasında alınacağı duyurulmuştu. ÖSYM, sınav ve 2023 seçim tarihinin denk gelmemesi için harekete geçti. Yayımlanan 2023 sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olarak açıklanmasıyla birlikte YKS'nin tarihi de belli olmuş oldu.

Buna göre; 2023 YKS sınavı yayımlanan ilk sınav takvimine göre uygulanacak ve 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.