2.186 kilometre öteden Türkiye'nin başına bela oldu. Kimseye nefes bile aldırmıyor. İşte hepsinin kaynağı bu

2.186 kilometre ötedeki Libya'dan, Türkiye'nin başına resmen bela olan Afrika çöl tozlarının kaynağı görüntülendi. Kimseye nefes bile aldırmıyordu. Hava Forum tarafından hepsine neden olan kaynağın görüntüleri paylaşıldı.

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte son dönemde sık sık adından bahsettiren Afrika çöl tozlarının kaynağı görüntülendi. Hava Forum tarafından paylaşılan görüntüler, Türkiye'nin pek çok şehrinde baş belası haline gelen çöl tozunun kaynağı olan Libya'da kaydedildi. 2.186 kilometre ötedeki Libya'dan, Türkiye'nin başına bela oldu.

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Libya'da kaydedilen görüntüler, Hava Forum tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Türkiye'ye gelen çöl tozunun kaynağı olarak gösterilen bölgede göz gözü görmüyor. Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda etkili olup etkisini yitiren çöl tozu, bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden ülkemizde görüldü. Kimseye nefes bile aldırmıyor. Uzmanlar, alerji ve astımı olan vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, çıktıkları halde ise maske kullanmalarını öneriyor.