23 Nisan kabinesi sunum yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocuklarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Dolmabahçe'de depremzede çocuklarla bir araya geldi. Burada çocukların taleplerini dinleyen Erdoğan, çocuklara hediyeler dağıtarak hatıra fotoğrafı çekildi.

23 Nisan kabinesi sunum yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocuklarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Çocuklarımızı hayalleri ile buluşturmak için 21 yıldır gece güdüz çalıştık. Şimdi de ülkemizi getirdiğimiz seviyeyi Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için yoğun bir hazırlık ve gayret içindeyiz. Biraz önce beraberce Boğaz'dan uğurladığımız TCG Anadolu gemimiz gibi nice projeyi ülkemize kazandırmak bizi çok sevindirdi.

23 Nisan kabinesi sunum yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocuklarla bir araya geldi - Resim : 1

"DEPREMZEDELERİMİZİ NORMAL HAYATLARINA GERİ DÖNDÜRECEĞİZ"

Hayatın akışı içinde kazınımlar yanında afetler ne yazık ki kayıplar da yaşanabiliyor. Deprem felaketlerinde işte böyle bir üzüntü yaşadık. Hayatını kaybedenm 50 binin üzerindeki vatandaşımız geride sevdiklerini bıraktı.

Sizlerin de içinde bu depremlerde yakınlarını, tanıdıklarını kaybedenler var. Ebedi aleme göç eden bu kardeşlerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimiz ve milletimiz depremin yaralarını sarmak, geride kalanlara sahip çıkmak için tüm imkanlarını seferber etti. İnşallah 1 yıl içinde şehirlerimizi ayağa kaldırarak depremzedelerimizi normal hayatlarına geri döndüreceğiz.

Nitekim dün Kahramanmaraş'taydım, bunun ötesinde Nurdağı'ndaydım. Orada köy evlerinin teslimatını yaptık. Kahramanmaraş'ta da yine aynı şekilde depremzedelerimizle bir araya geldik. Hayatını kaybeden insanlarımızı tekrar geri getiremeyiz ama geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkacağız."

23 Nisan kabinesi sunum yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocuklarla bir araya geldi - Resim : 2

ÇOCUKLARDAN OLUŞAN KABİNE ÜYELERİ SÖZ ALDI

Erdoğan'ın ardından çocuklardan oluşan kabine üyeleri konuşmalarını yaptı. Erdoğan'ın söz verdiği depremzede çocuk cumhurbaşkanı "Ben de eğer cumhurbaşkanının yerinde olsaydım ne yapardım bunu okuyacağım. Bir sürü yapılar yapardım, o milletimize sahip çıktı, teşekkür ediyorum. Savunma sanayiyi ileriye götürmeyi düşünürdüm. Depremi yaşadığım için evleri hızlı yaptırırdım. Uzay çalışmalarına ağırlık vereceğim. Kanserin ilaçlarının bulunmasını sağlayacağım" dedi.

Daha sonra çocukların oluşturduğu kabinede bakanlar tek tek söz alarak vaatlerini anlattı.

23 Nisan kabinesi sunum yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocuklarla bir araya geldi - Resim : 3

ERDOĞAN'DAN GÜLDÜREN YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği çocuklardan biri bakanlığının ismini unuttu. "Sen ne bakanısın? Bakanlığını unuttun mu?" sorusunu yöneten Erdoğan, "Ben söyleyeyim mi? Anaokulu bakanı" dedi. Erdoğan'ın verdiği yanıt renkli anların yaşanmasına neden oldu.