23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan bankalar, noterler, kargolar açık mı 2022?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı 23 Nisan gününün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? Bazı kurumlarda işlem yapacak olanlar araştırıyor. 23 Nisan bankalar, noterler, kargolar açık mı 2022? İşte detaylar...

23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan bankalar, noterler, kargolar açık mı 2022?

Yarın 23 Nisan yani ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Cumartesi gününe gelen bayramda haftasonu çalışan insanlar tatil olup olmayacağını merak ediyor. 23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? sorusu araştırılıyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin büyük bir coşkuyla kutlayacağı bayramda bazı kurumlarda yapması gerek bir işi olanların gündeminde ise bu kurumların 23 Nisan günü kapalı olup olmayacağı. 23 Nisan bankalar, noterler,kargolar açık mı 2022? İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tatil ile ilgili detaylar...

23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan bankalar, noterler, kargolar açık mı 2022? - Resim : 1

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

23 Nisan Cumartesi gününe denk geldiği için öğrenciler zaten haftasonu olmayan okullarına yine gitmeyecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil sayılıyor. Yani Cumartesi günü çalışmak gerekmiyor, devlet kurumları mesai yapmayacak.

23 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan bankalar, noterler, kargolar açık mı 2022? - Resim : 2

23 NİSAN BANKALAR, NOTERLER, KARGOLAR AÇIK MI 2022?

23 Nisan Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle zaten haftasonları kapalı olan bankalar yine kapalı olacak. Noterler de aynı şekilde 23 Nisan günü kapalı olacak. Normalde de noterler haftasonları kapalı oluyor.

Diğer yandan PTT, kargolar, hastanelerin poliklinikleri (acil servisler her zaman açıktır),  eczaneler, kütüphaneler, postane, müzeler, aile hekimliği, sağlık ocakları, adliyeler, vergi daireleri ve diğer resmi dairelerin tümünde çalışanlar 23 Nisan günü tatil olacak.