24’üncü Afife Jale Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinde biri olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerine kavuştu.

24’üncü Afife Jale Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödüllerinde biri olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 19 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Pandemi sebebiyle iki yıl boyunca düzenlenemeyen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi. Sanat ve iş dünyasını bir araya getiren ödül töreninin bu seneki sunuculuğunu ise Nezaket Erden ile Ali Yoğurtçuoğlu üstlendi.

Türk tiyatrosunun simgelerinden Afife Jale’nin ismini taşıyan 24’üncü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün sahibi Gomidas isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak oldu.

Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü Amadeus kazanırken, tiyatronun gelişimine katkıda bulunan isimlere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi Zihni Göktay oldu. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Engin Uludağ’a verildi.