2500 koyun aynı anda meleyerek harekete geçti... Uzun zamandır böyle bir manzara görülmemişti

Yoldan geçen 2500 koyunun görüntüsü bir anda herkesi şaşkına çevirdi. Herkes telefonlarına sarıldı ve o anları çekmeye başladı. Yılın bu zamanlarında bölgede yaşayan koyunların yüksek yerlere çıktığını görmek bilindik bir şey olsa da, otoyolda yüzlerde koyunun aynı anda orada bulunması herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Yetkililer yıllar sonra görülen en kalabalık sürü olduğunu söyledi.

2500 koyun aynı anda meleyerek harekete geçti... Uzun zamandır böyle bir manzara görülmemişti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Idaho eyaletinde geçtiğimiz günlerde 2500 koyunluk bir sürü tüm otoyolu ele geçirdi. Bölgede, çiftçilerin yılın bu zamanında bir koyun sürüsünü daha yüksek bölgelere çıkardığını görmek alışılmadık bir durum değil. Ancak bu hafta başlarında bir otoyolda koşan 2 bin 500 yünlü hayvanın görüntüsü, yaklaşık 300 kişilik bir kalabalığa neden oldu. Idaho Mera Kaynakları Komisyonu sözcüsü Steve Stuebner'ın 15 yılda gördüğü en büyük katılım oldu.

TİPİK BİR ŞEY 

Yerel bir televizyon kanalına göre, "Bu bir yenilik. Belki daha önce hiç böyle bir şey görmediler, ama Idaho'da gerçekten tipik bir şey. İkbahar ve yaz ya da sonbaharda Idaho'nun kırsal kesimlerinde olduğunuzda, bir sığır ya da koyun sürüsüne rastlayabilirsiniz." dedi.

2500 koyun aynı anda meleyerek harekete geçti... Uzun zamandır böyle bir manzara görülmemişti - Resim : 1

100 YIL ÖNCESİNE DAYANAN BİR GELENEK

Çiftçiler tarafından yönlendirilen ve çoban köpekleri tarafından yönlendirilen hayvanlar otoyola girerken meraklı izleyiciler yola sıralandı. Yolda biraz ilerlediler, tüylü beyaz sürü ve baş koyunun tıngırdayan zili arasında sarıya boyanmış orta çizgiyi gizledi. Açık yolu arkalarında bırakarak, Boise Ulusal Ormanı'ndaki yazlık evlerine birkaç haftalığına adaçayılarla bezeli dağ eteklerinde yolculuk etmeye başladılar. Başka bir televizyon kanalı ise, daha yüksek yerlere yapılan bu gezinin yaklaşık 100 yıl öncesine dayanan bir gelenek olduğunu ve koyunların ormanda otlatılmasının yangınları önlemeye ve bitki büyümesini canlandırmaya yardımcı olduğunu bildirdi. Koyunlar sonbaharda tekrar aşağı indirildiğinde küçükbaş hayvan gösterisi geri dönecektir.