Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı

Türkiye 28 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. İkinci tur heyecanı son hız devam ederken bakanlar oylarını kullanmak için bir bir okullara gitti. Oylarını kullanan bakanlar çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı

Türkiye tarihinin en önemli olaylarından biri olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitmeye başladı. Türkiye Cumhuriyet bakanları da oy kullandıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de tarihinin en önemli seçimlerinden biri için vatandaşlar sabah saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erecek.

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 1

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimde güvenlik için 601 bin 251 personelin görevlendirildiğini açıklayarak, "Bugün kolluk güçleri dışında silah taşımak yasaktır" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oyunu İstanbul'da kullanarak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Tüm Türkiye'de 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlamıştır. Şuana kadar 601 bin 251 güvenlik görevlimiz bu seçim için görevlendirilmiştir. Sandık alanlarının güvenliğinin sağlanması için koordinasyon yapılmaya devam edilmektedir. Türkiye'de toplam 60 milyon 721 bin 745 seçmen oy kullanacak. Toplam 191 bin 885 sandıkta da oy kullanma işlemi devam edecektir. Deprem bölgesinde konteynerlarda oy kullanma işlemi başladı. Afet bölgesinde 1158 sandık kuruldu. Orada da her bir sandık alanı için konteyner alanları oluşturuldu. Bugün kolluk güçleri dışında silah taşımak yasaktır. Eğer bir kimlik kartı ihtiyacı söz konusuysa, nüfus dairelerimiz bugün de açıktır. 60 güne yakın bir süredir Türkiye'de demokrasi şenliği yaşanmaktadır. Seçim olayları da geçen seçimlere göre daha az olmuştur.

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 3

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU OYUNU KULLANDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokuluna geldi.

Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, iki hafta önce halkın iradesi ve kararıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını söyledi.

İkinci tura da iyi hazırlandıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Demokratik olgunluk içinde geçen seçimlerde, aslında tüm dünyaya da bir ders verdik. Yani Türk milleti demokrasiye düşkündür ve demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmiştir. Bu ikinci turun da demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz." dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara da teşekkür eden Çavuşoğlu, "Gerçekten o ülkelerde tam bir demokrasi şöleni oldu. Coşkuyla, müzikle gittiler, oylarını kullandılar. İşte biz böyle bir milletiz. Evet farklı taraflarda olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir ama nihayetinde demokrasiye hepimiz sahip çıkmamız lazım. Bugünkü seçimler de ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olur inşallah." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın bugün bağımsızlık yıl dönümü olduğunu da hatırlatarak, 105 sene önce bağımsızlığını kazanan Azerbaycan'a selamlarını gönderdiğini belirtti.

Yarın da İstanbul'un fethinin yıl dönümü olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bugün ve yarın bizim için yani Türk milleti için ve Türk dünyası için önemli günlerdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 4

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI KURUM, OYUNU ATAŞEHİR'DE KULLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yine demokratik bir olgunlukta tüm vatandaşlarımızın katılım sağlayacağı, 14 Mayıs'ta olduğu gibi bir seçimi yaşama arzusuyla biz de oyumuzu kullandık" dedi.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için eşi Şengül Kurum ile saat 09.15'te TEB Ataşehir Ortaokulu'na geldi. Kurum çifti, 2040 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

Oyunu kullanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Bugün yine 85 milyon vatandaşımızla birlikte bir kez daha sandık başına gidiyoruz. Yine demokratik bir olgunlukta tüm vatandaşlarımızın katılım sağlayacağı, 14 Mayıs'ta olduğu gibi bir seçimi yaşama arzusuyla biz de oyumuzu kullandık. Seçimimiz inşallah ülkemize, milletimize, 780 bin kilometrekare vatan toprağımıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Yine demokratik bir olgunlukta, bayram havasında oylarımızı kullanacağız. Akşam da inşallah Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Tüm milletimize hayırlı olsun."

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 5

ADALET BAKANI BOZDAĞ, ŞANLIURFA'DA OYUNU KULLANDI

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oyunu kullandı.

Bakan Bozdağ, TAD Rasime Polat İlkokuluna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ile geldi.

Oyunu 2102 numaralı sandıkta kullanan Bozdağ, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Oyunu kullandığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda oyumu milletimizin ve ülkemizin geleceği için huzur, refah ve güven, istikrarın devamı için kullandık. Hayırlı olsun diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Şanlıurfa'mızda ve ülkemizin dört bir yanında seçimin başladığı andan şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Şanlıurfa'da ve diğer yerlerde de seçimler büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Milletimizin milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkması mükemmel. İnşallah bugün de aynı şekilde demokrasiye, milli iradeye sahip çıkacak, sandığına sahip çıkacaktır."

Bakan Bozdağ, seçimlere katılımın da yüksek olacağını düşündüğünü aktararak şunları kaydetti:

"O yüzden de bütün vatandaşlarımızı sandığa gelmeye, milletimizin ve ülkemizin geleceği hakkında siyasi tercihini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Bir oy çok kıymetli, onun için geleceğe dair söz söylemenin yolu da demokratik yöntemlerde sandıkta iktidar tayin ederken söylemektir. Biri de budur. İnşallah vatandaşlarımız sandığa gelerek tercihlerini yansıtırlar. Milletimizin geleceğini kime emanet edeceğimize ortaklaşa karar vermiş oluruz. Şimdiden seçimlerimiz hayırlı olsun, uğurlu olsun. Milletimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için yol açıcı, yol gösterici olsun diye dua ediyorum."

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 6

BAKAN KASAPOĞLU, OYUNU İZMİR'DE KULLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'deki Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için Konak ilçesinde bulunan Atatürk Lisesi'ne, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ile geldi. Bakan Kasapoğlu, oyunu burada 1260 numaralı sandıkta kullandı. Kasapoğlu oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Oy verme süreci başladı. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Halkımız akın akın sandıklara koşuyor. İnanıyoruz ki yine Türkiye kazanacak, ülkemiz kazanacak. Türkiye seçimlerini her daim demokratik olgunlukla en güzel atmosferde gerçekleştirmiş bir ülkedir. Bunu 14 Mayıs'ta gördük. Bugün de yine inşallah aynı olgunlukla en güzel şekilde, karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde bunu yaşayacağız. İnanıyorum ki en güzel şekliyle de yeni bir dönemi, Türkiye demokrasi süreci başlatacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sandıklarda görev alan tüm sandık görevlilerine, bugünkü süreci yürüten tüm görevlilere de teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, "Onların bu süreçteki misyonu demokrasimiz adına, ülkemiz adına çok ama çok kıymetli. Her birine kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Türkiye sandık başında! Bakanlar oylarını kullandı - Resim : 7

TİCARET BAKANI MUŞ, OYUNU SAMSUN'DA KULLANDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu Samsun'da kullandı.

Muş, oyunu kullanmak için İlkadım Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu'na geldi.

Oyunu 1039 numaralı sandıkta kullanan Muş, daha sonra okul bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçime katılımın gayet iyi olduğunu belirten Muş, "Huzur içerisinde bir oy kullanma dönemi geçiriyoruz. Sandıklar kapandıktan sonra hızlı şekilde neticeleri alırız. Milletin iradesi, Türkiye'nin 2028'e kadar hükümeti tecelli etmiş olur. Şu an söz, milli iradede. Hepimiz çıkacak kanaate ve iradeye saygı duyacağız. Şimdi tek pusula ve iki aday var. Onun için birkaç saat içinde sonuçlar açıklanır." ifadelerini kullandı.

 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY, BEŞİKTAŞ'TA OYUNU KULLANDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu Beşiktaş'ta kullandı.

Eşi Pervin Ersoy ile Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Bakan Ersoy, 1296 numaralı sandıkta oy verdi.

Ersoy, Twitter hesabındaki paylaşımında, "Türkiye Yüzyılı'na adım adım... Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyumuzu kullandık. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.