3 bin 340 TL para yatırıldı! Hesabınızı kontrol edin!

Binlerce vatandaşın merak ettiği evde bakım aylığı yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler her ayın kaçında yatırılıyor? Nasıl sorgulanıyor? Evde bakım aylığının şartları nelerdir? İşte ayrıntılar…

3 bin 340 TL para yatırıldı! Hesabınızı kontrol edin!

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım aylığının yapılan açıklamayla yatırılmaya başlandığı açıklandı.  Her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara paralar aktarılan evde bakım aylığı nasıl sorgulanır?

Evde bakım aylığı nasıl sorgulanır?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabileceğiniz belirtildi ve Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilecekleri vurgulandı.

E- devlet üzerinden bakın

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden de sorgulayabileceğiniz belirtilirken TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak detaylara ulaşabileceğiniz aktarıldı. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Evde bakım aylığına nasıl başvurulur?

Bakım parası almak isteyen vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Evde bakım maaşı kimlere verilir?

1. Bu maaşı alabilmek için istenen şartların en önemlisi ve en çok aranılan şart gelir kriteri şartıdır. 2021 yılı için 4 kişilik ailenin Evde Bakım Yardımı alabilmesi için gelirleri toplamda 6818 TL olmalıdır. Bir kişinin dikkate alınacak gelir kriteri ise 1706,67 TLdir. Bu gelir kriteri asgari ücret ile belirlenmektedir.

2. Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakın yardımdan faydalanabilir.

Evde bakım maaşı yüzde kaç engelli olana veriliyor?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

Evde bakım aylığı hangi durumlarda kesintiye uğrar?

Evde bakım maaşı, sağlık raporunda ağır engellilik ibaresi kalkarsa kesilmiş olur.