3 buçuk yıl önce evinden kaçmıştı. Başıboş halde yolda bulunan canlı, ailesinden 8 kilometre ötede bulundu

Yolda başıboş halde bulunan kaplumbağanın insanlara yakın olmasından dolayı evcil olduğunu tahmin eden memurlar, 3 buçuk yıl önce evinden kaçan evcil kaplumbağayı sahiplerine kavuşturdu.. Başıboş halde yolda bulunan canlı, ailesinden 8 kilometre ötede bulundu.

3 buçuk yıl önce evinden kaçmıştı. Başıboş halde yolda bulunan canlı, ailesinden 8 kilometre ötede bulundu

Putnam İlçesindeki kar amacı gütmeyen bir egzotik hayvan sığınağı olan Florida'nın En Vahşi Hayvan Kurtarma, yerel şerif yardımcılarının Interlachen'de dolaşırken buldukları bir sulcata kaplumbağasını getirdiklerini söyledi. Şerifin ofisi bir Facebook gönderisinde "İnsanları ve kafa okşamalarını sevdiği için kesinlikle birisinin kaplumbağası" dedi.

3 buçuk yıl önce evinden kaçmıştı. Başıboş halde yolda bulunan canlı, ailesinden 8 kilometre ötede bulundu - Resim : 1

3 BUÇUK YILDIR KAYIPTI

Sığınak ayrıca kaplumbağa hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu ve kısa süre sonra halktan Nisan 2020'de aynı bölgede kaybolduğu bildirilen bir sulcata kaplumbağası hakkında çok sayıda ipucu aldı. Sığınma evi, "3 buçuk yıldır kayıptı ve ilk kaçtığı yerden 8 kilometre uzakta bulundu" dedi.

3 buçuk yıl önce evinden kaçmıştı. Başıboş halde yolda bulunan canlı, ailesinden 8 kilometre ötede bulundu - Resim : 2

SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Kaplumbağa, şaşkın ve minnettar sahiplerine teslim edildi. Sığınma evi, "Burada çok soğuk kışları ısı olmadan geçirmekten dolayı biraz kaba durumda, ama iyileşecek ve biz de veterinere gitmesini tavsiye ettik" dedi.