30 yıllık kayınbiraderi, müteahhidi 3 kez dolandırdı

Balıkesir'de yaşayan müteahhit Arslan Yıldız, son 3 yıl içinde 3 kez dolandırıldı. Arslan, dolandırılmadan önce bilinç kaybı yaşadığını ifade etti. Son dolandırıcılık olayında tüm hesaplarına bloke konulan Arslan, 30 milyon lira zarar ettiğini belirterek şikâyetçi oldu. Savcılık yaptığı araştırma sonucu Arslan'ın parasını çeken kişinin kayınbiraderi olduğunu belirledi. Hayatının şokunu yaşayan Arslan, 30 yıllık eşi ve kayınbiraderinden şikayetçi oldu.

Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre, Balıkesir'de müteahhitlik yapan Arslan Yıldız üç kez dolandırıldı. İlk olay 2019 yılında yaşandı.14 Ocak günü Arslan'ın banka hesabından gece saat 02.30'da R.A.ya 35 bin TL para yollandı ve bankacılık şifresi değişti.

“KENDİMDEN GEÇİYORUM, HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM”

Bu olaya ilişkin konuşan Arslan Yıldız,  “Ben o para gitmeden önce denge kaybı yaşıyorum, şuur kaybı yaşıyorum. Kendimden geçiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi.

YEMEK YEDİKTEN SONRA KENDİNDEN GEÇTİ

Arslan'ın başına gelen ikinci dolandırıcılık olayı ise 2021 yılında yaşandı. Öğle yemeği için evine gelen Arslan, yediği yemekten sonra denge kaybı yaşayıp kendinden geçti. Arslan'ın bu kez hesabından M.A. isimli kişiye 692 bin TL yollandı.

PARA GÖNDERİLEN KİŞİYİ TANIMIYOR

Arslan'ın hesabından para gönderme yapılan işlemde, "Daire karşılığı yapılan sözleşmenin iade borç bedeli" ifadesi kullanılması ise şaşırttı. Arslan, para gönderdiği kişiyi tanımadığını ifade ederek “Yani ben de o şahsı ne tanıyorum ne biliyorum” diye konuştu.

TÜM HESAPLARINA BLOKE KONULDU

Yıldızın yaşadığı son olay ise 2022'de meydana geldi. Yıldız’ın tüm hesaplarına bloke koyulurken 300 bin dolarlık icraya verildiğini öğrendi.

Arslan,  “Beni icraya veren şahıslar M.İ. Trabzon doğumlu. Ben asla o şahsı da tanımıyorum. Bir yüz bin dolar vade farkı koymuşlar. Güya 2015 yılında bana elden para vermişler, 2019’a kadar beni bulmamışlar. 2019’da benden gelmiş senet almış. 2022’nin 13 Şubat’ında da beni icraya vermiş güya” ifadelerini kullandı.

“30 MİLYONUN ÜZERİNDE ZARARIM VAR”

30 milyon liranın üzerinde zararı olduğunu ifade eden Arslan, “Üç olayda benim 30 milyonun üzerinde zararım var. Ticari olarak hesaplarsak. Dolar bazına bakarsak benim 17-18 milyon zararım var” şeklinde konuştu.

PARAYI ALAN KAYINBİRADERİ ÇIKTI

Arslan, kendisine 3 defa ilaç verilerek dolandırıldığını belirtip soluğu savcılıkta aldı. Bunun üzerine güvenlik kamerası görüntüleri incelenince Arslan büyük bir şok yaşadı. Arslan’ın parasını çeken kişinin kayınbiraderi olduğu ortaya çıktı.

Görüntüleri izleyen Yıldız büyük bir şok yaşadı. Yıldız, “Zoruma giden odur zaten. Sen kardeş olarak biliyorsun evine geliyor, her şeyini biliyor. Ekmeğini yiyor ama sana ihanet ediyor. İnsanın zoruna giden budur” diye konuştu.

Yıldız hem 30 yıllık eşi, hem de kayınbiraderinden şikayetçi oldu. Adli makamların bir şey yapmamasından yakından Yıldız, “Aslında işte somut delillerim var benim elimde. Banka görüntülerim var, ses kayıtlarım var, telefon kayıtlarım var. Mahkemenin burada bir şey yapmaması benim zoruma gidiyor. Ben adalet istiyorum. Bu insanların 1 seneye yakındır cezaevinde olması lazımdı şimdi. Ben maddi, manevi ticari hayatım bitti. Benim ailem dağıldı. Ben maddi manevi bitmişim. Ben adalet istiyorum” şeklinde konuştu.