300 bin litre su çalındı!

Gelecek yıllarda dünyada en değerli şeyin su olacağı ve devletlerin su için savaşacağına dair birçok öngörü bulunuyor. Belki de bu olası savaşların ilk işaretleri ortaya çıkmaya başladı bile. Son olarak yangınlar ve kuraklıkla boğuşan Avustralya'da 80 bin galon su çalındı.

300 bin litre su çalındı!

Kötü bir yıl geçiren Avustralya arka arkaya çıkan yangınlarla boğuşurken bir yandan da kuraklıkla mücadele etmeye çalışıyor.

Ülkede aşırı sıcaklar nedeniyle su sıkıntısı da baş göstermeye başladı. Öyle ki ülkenin Yeni Güney Galler bölgesinde 80 bin galon su çalındı.

300 bin litreye denk gelen su hırsızlığının Evans Plain adlı küç ük bir kasabada gerçekleştiği öğrenildi.

Avustralya basınında yer alan haberlere göre olayın gerçekleştiği çiftliğin sahibi suyun çalındığını ancak susuz kalınca dün farkedebildi. Hırsızlığını 9 ila 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Ülkede son dönemlerde aslında sık sık su hırsızlığı yaşanıyor. Bu şu ana kadar ki en büyük hırsızlık olarak kayıtlara geçti.

İklim değişikliğinden oldukça etkilenen Avustralya'da hırsızlar su depolarını hedef alıyor. Birkaç hafta önce de Murwillumbah kasabasında 6 bin 600 galon yani 25 bin litre su çalınmıştı.

Avustralya basını yaşanan bu olayların bilim kurgu distopyalarındaki su savaşlarının habercisi olabileceğini yazıyor.

Olası su savaşları

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün tahminlerine göre 2025 yılında dünya nüfusunun yüzde 66′sı su sıkıntısı çekecek.

Olası su savaşlarının taraflarıyla ilgili çok sayıda öngörü bulunuyor. Dünyanın dört bir yanında sınırlı sayıdaki su kaynakları nedeniyle çeşitli ülkelerin gelecekte birbirleriyle savaşması bekleniyor. Bu öngörülerden biri de Türkiye-Suriye ve Irak arasında olası bir su savaşını gösteriyor. UNICEF verilerine göre Fırat ve Dicle'nin suyu için 3 ülke arasında çatışmalar çıkması muhtemel olarak görülüyor.