Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa yaratığını köşeye sıkıştırdı! Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu... Vahşi doğa acımadı

Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa ve tehlikeli yaratığını köşeye sıkıştırdı. Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu. Hindistan'daki bir milli parkta yaşanan kavganın sonucu kanlı bitti. Vahşi doğanın acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıktı.

Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa yaratığını köşeye sıkıştırdı! Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu... Vahşi doğa acımadı

Doğanın en tehlikeli ve vahşi hayvanları arasında gösterilen Bengal kaplanlarının köşeye sıkıştırdığı devasa timsaha saldırdığı anlar adeta dehşeti yaşattı. Kıran kırana yapılan savaşın ise yalnızca bir galibi oldu. Doğanın vahşi yüzünü bir kez daha bizlere gösteren Bengal kaplanlarının asla acıması yok.

DOĞANIN VAHŞİ YÜZÜ KENDİSİNİ GÖSTERDİ

T-124, diğer adıyla Riddhi, Hindistan'ın Rajasthan kentindeki Ranthambore Ulusal Parkı'nda yaşayan altı yaşında bir Bengal kaplanıdır. 2023'te üç yavru doğurdu ve yakın zamanda aile, timsah yemeğiyle internette üne kavuştu.

 Parkın resmi hesabında paylaşılan klipte, kedilerin bir su yolunun yakınındaki büyük bir timsah cesedini parçaladığı görülüyor. Başlıkta "Kaplan Riddhi ve yavruları bir timsahı öldürdüler" yazıyordu (videoda bildirilen cinayet gösterilmiyor).

Bengal kaplanları , genellikle kendileri de zirve yırtıcı olan timsahları avladığı bilinen birkaç büyük kediden biridir. Jaguarlar iki özel kayman türünü avlayabilir, ancak Hindistan'daki DownToEarth.org'a göre bunun nadir olduğu konusunda fikir birliği var . Birini kameraya yakalamak daha da sıra dışı.

 

Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa yaratığını köşeye sıkıştırdı! Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu... Vahşi doğa acımadı - Resim : 1

TEK BAŞINA KÖŞEYE SIKIŞTIRDILAR

Ancak T-124'ü takip ettiyseniz daha iyi bir şansınız olabilir. Kaplan şubat ayında bir timsahın peşine düşmüş ancak taş ocağı suya kaçmıştı. Aynı zamanda, 2003 yılında büyük sürüngenlerden birini ele geçirdikten sonra "timsah katili" lakabını kazanan dişi T-16'nın da soyundan geliyor.

Bir Bengal kaplanı için bile timsah avlamak riskli bir iştir; işler değişebilir. Ama bunu T-16'ya söyleme. 2003 yılındaki timsah mücadelesinde her iki köpek dişini kaybetmesine rağmen, 2016 yılında 20 yaşındayken öldü ve ortalama Bengal'den 5-10 yıl daha uzun yaşadı.

 

Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa yaratığını köşeye sıkıştırdı! Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu... Vahşi doğa acımadı - Resim : 2