3600 ek göstergede beklenen gün geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği gün nihayet geldi. Bugün yapılacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili detayları açıklayacak. Birçok kişi 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? sorusunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...

3600 ek göstergede beklenen gün geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Tüm memur ve memur emeklilerini kapsayacak olan 3600 ek gösterge ile ilgili müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Erdoğan bugün yapılacak Kabine Toplantısı'ndan sonra 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilen tüm detayları aktaracak. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? 

3600 ek göstergede beklenen gün geldi!

3600 ek gösterge milyonalrca memur ve emekli menuru ilgilendiriyor. Yapılan düzenlemeler bu akşam açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam kampının kapanışında, 3600 ek gösterge ile ilgili müjdeyi şu sözlerle duyurmuştu:

"3600 Ek göstergenin daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum."

3600 ek göstergede beklenen gün geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! - Resim : 1

Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili detayları bugünkü kabine toplantısından sonra açıklayacağını duyurdu. Dar kapsamda polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsayan 3600 ek gösterge ile ilgili geniş kapsamda tüm kamu çalışanlarını ilgilendirdiren bir düzenlemenin karşımıza çıkması söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların nihayet sona erdiğini ve Meclis'in takdirine sunma safhalarında olduklarını açıklamıştı. 3600 ek gösterge ile ilgili memur ve emekli memurları ilgilşendiren detaylar merak konusu oldu. Erdoğan, kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşmasında konu ile ilgil tüm detayları aktaracak.

3600 ek gösterge nedir?

Memurlar ilgilendiren 3600 ek gösterge, Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteriyor.  Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarının hesaplanma yöntemidir. Bu hesaplama da memurlaerın çalışırken emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları hesaplanır. Memurlarının çalışırkenki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanma yöntemidir.. Maaş, ek gösyterge arttıkça artar.

3600 ek göstergede beklenen gün geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! - Resim : 3

3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Konu ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “daha önce söz verilen 4 meslek gurbunu değil 5 milyonu aşkın memurun ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle 3600 ek gösterge meselesini çözdüklerinin müjdesini paylaşmıştı.