3K projesine mahalleliden ‘taşlı’ engelleme

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde kayıp, kaçak, kayıt dışı elektriği önlemek amacıyla projeyi hayata geçirmek için giden DEDAŞ ekipleri ve polis mahalle halkı tarafından engellendi.

3K projesine mahalleliden ‘taşlı’ engelleme

Diyarbakır’da kayıpsız, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi vermek için Dicle Elektrik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun ‘3K’ projesini hayata geçirmek amacıyla mahalleye giden DEDAŞ ekipleri ve polislere mahalle halkı engel olmaya çalıştı.

Mahalle halkı ekipleri görünce dışarı çıktı

Medya mahallesinde bulunan 15 trafo bölgesinde kayıt dışı elektrik kullanımını önlemek için binaların içinde yer alan sayaçları direklerin üzerine taşımak için çalışmalara başladı.

Ekipleri gören mahalle halkı dışarı çıktı. Çalışmaların yapılacağı alanda toplanan mahalle sakinleri güvenlik önlemi alan polislere arasında gergin anlar yaşandı.

İş makinelerin camları kırıldı

Projenin başlamasına engel olmaya çalışan mahalle sakinleri iş makinelerinin camlarını kırarak zarar verdi. Kadınların da taş atarak makinelere zarar verdiği olaylarda polis kalabalığı güçlükle dağıtırken, taşlamadan polislerin de zarar görmesi üzerine ekipler alandan ayrılmak zorunda kaldı. Çıkan olaylarda 4 işçi hafif şekilde yaralandı.

1 milyon lira harcama planlaması

Yaklaşık bin abonenin eskiye göre daha kaliteli ve kesintisiz enerji alacağı yatırım çalışması için 1 milyon lira harcanma planlaması yapıldı.