4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti

Ankara'da beklenen kuvvetli sağanak yağışlar sonrasında Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle'de caddeler ve iş yerleri sular altında kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 70 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Öte yandan Nevşehir'in Sulusaray beldesi, Aksaray ve Karabük'te de sağanak ve dolu yağışı hayatı felç etti. Yağışlar sonrası yaşanan selde özellikle tarım arazileri ve yollar zarar gördü.

4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti

Ankara Valiliği, kent genelinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlara uyarı yaptı. Uyarının ardından etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 1

Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.
4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 2
70 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Ankara Büyükşehir Belediyesi de yağışın metrekareye 70 kilogram seviyesine yaklaştığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Ankara'da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Başkent 153 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz." denildi.
4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 3
NEVŞEHİR SELE TESLİM
Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış sonrasında Merkeze bağlı Sulusaray beldesinde sel oluştu. Beldede caddeler ve iş yerleri sular altında kaldı, tarım arazileri ve yollar hasar gördü. Sulusaray Belediyesi sel sonrasında zarar gören yollarda ve iş yerlerinde temizlik çalışması yaptı. Nevşehir bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.
4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 4
ŞİDDETLİ YAĞIŞ AKSARAY’DA SELE NEDEN OLDU
Aksaray’da gün boyu aralıklarla devam eden yağmur yağışı akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Saatlerce devam eden şiddetli yağış nedeniyle birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayı taştı, bölgede bulunan turistlik alanlar, park ve bahçeleri sular altında kaldı. Sel, Melendiz Çayı etrafından bulunan birçok kamelyayı da yıktı geçti.
4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 5
BODRUM KATLARI SU BASTI
İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşurken trafikte de kısmen aksamalar yaşandı. Meteorolojinin uyarısı üzerine hazır kıta halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayrı mobil vidanjörler ile şehir genelinde hummalı bir çalıma yaptı. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluğa geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrıca 2 ayrı binanın bodrum katındaki su basma olayına da müdahale ederek vatandaşlara yardımcı oldu. Şehir genelinde yağış halen devam ederken ekiplerin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
4 ilde sel kabusu! Sağanak yağışlar hayatı felç etti - Resim : 6
KARABÜK'TE ÖNCE SAĞANAK SONRA DOLU
Karabük'ün Eskipazar ilçesinde sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İlçede öğleden sonra başlayan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. İnşaat malzemeleri satan bir esnaf, akıntıya kapılan eşyalarını toplamakta güçlük çekti. Belediye ekipleri, akıntıyla gelerek rögarları tıkayan malzemeleri temizledi. Bir süre sonra sağanağın, yerini doluya bıraktığı ilçede, yollarda ve tarlalarda yer yer beyaz örtü oluştu. Sürücüler, yollarda ilerlemekte güçlük çekti.