4000 kilo ağırlığında, 25 yıl boyunca sırtında insan taşıdı… Son halindeki detayı görenlerin içi parçalanıyor

Tayland'da yaklaşık 25 yıl boyunca turist taşıyan bir filin son fotoğrafı yürekleri paramparça etti. Filin sırt bölgesindeki omurganın insan taşımaktan çöktüğü görüldü.

4000 kilo ağırlığında, 25 yıl boyunca sırtında insan taşıdı… Son halindeki detayı görenlerin içi parçalanıyor

Dünyanın en ağır hayvanları arasında yer alan filler Asya ve Afrika bölgesinde insanlar tarafından en fazla kullanılan hayvanlardan biri olarak biliniyorlar. Tayland'da yaklaşık 25 yıl boyunca insan taşıyan bir filin son halini görenler ise gözlerine inanmakta güçlük çektiler. 

SIRTINDAKİ OMURGA ÇÖKMÜŞ

Yıllarca çeşitli kilolar ağırlığında on binlerce insan taşıdığı düşünülen filin emekli olduktan sonra sağlık sorunlarının kötüye gittiği öğrenildi. Şu anda omurgasının bir bölümü çökmüş olarak yaşayan fil, hayvan hakları savunucularının da radarında.  

4000 kilo ağırlığında, 25 yıl boyunca sırtında insan taşıdı… Son halindeki detayı görenlerin içi parçalanıyor - Resim : 1

SIRTINDA TAŞIDIĞI KOLTUK DA OMURGASINA ZARAR VERMİŞ

Uzmanlar tarafından konuyla ilgili açıklama da yapıldı. Uzmanlara göre fil sırtında sadece insan taşıdığı için bu hale gelmedi. Aynı zamanda insanları taşımak için sırtına konulan hayli ağır koltuk da filin omurgasının çökmesine neden oldu.