5 bin TL ikramiye almak isteyen çiftçiler kayıtlarını sildirmeye başladı

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus yapılacak olan 5 bin TL ödemesi, bazı karışıklıklara yol açtı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ziraat Odası'na kayıtlı olan çiftçilerin, ikramiye alabilmek için kayıtlarını sildirdiklerini açıkladı. Bayraktar, "İnfial yaratan bu durum ve aşırı bilgi kirliliği yüzünden üretim yapan çiftçilerimiz Ziraat Odası kayıtlarını sildirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

5 bin TL ikramiye almak isteyen çiftçiler kayıtlarını sildirmeye başladı

Aktif olarak çalışmayan ve emekli olan vatandaşlara bir defaya mahsus yapılacak olan 5 bin TL ikramiye ödemesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı. 

"ÇİFTÇİLER KAYITLARINI SİLDİRMEK İSTİYOR"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli olan çiftçilerin, emeklilere yapılacak olan bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyeden yararlanmaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, "İnfial yaratan bu durum ve aşırı bilgi kirliliği yüzünden üretim yapan çiftçilerimiz Ziraat Odası kayıtlarını sildirmek istiyor" dedi.

Üreticilerin kayıtlarını sildirmek istediğini ya da üretmek istemediklerini belirten TZOB Başkanı, "Çiftçilerimiz yaşanan bu mağduriyetin önümüzdeki süreçte verilecek destekler veya ikramiyelere de engel teşkil edeceği endişesini yaşıyor" diye konuştu.

Tüm girişimlerine rağmen halen olumlu bir dönüş alamadıklarını söyleyen Bayraktar, çiftçilerin gözünün kulağının gelecek müjdeli haberde olduğunu vurguladı. "Üretimleriyle Ülkemize değer katan emekli çiftçilerimiz cezalandırılmamalıdır. İnfial ve hayal kırıklığı yaratan bu durum acilen ortadan kaldırılmalı, çiftçilerimizin beklediği müjde en kısa zamanda verilmelidir” ifadelerini kullandı.