5 milyonluk vurgunun nedeni ortaya çıktı

4 milyon 795 bin Euro'luk vurgun yapan güvenlik şirketi amiri Burak Ekinci'nin bu parayı neden çaldığı ortaya çıktı. Ekinci'nin olayın öncesinden 4 devlet bankası ATM'sine yatırılması gereken 395 TL'yi cebine attığı ortaya çıktı.

5 milyonluk vurgunun nedeni ortaya çıktı

Müfettişlerin geleceğini duyan Ekinci, yaptığnın ortaya çıkayacağını anlayarak akrabalarından 400 bin lira kredi çekmesini istemiş ve bu para ile eksik parayı tamamlamayı düşünmüş. Ancak bunu yapamayınca çalıştığı şirketi soymaya karar vermiş.

 

6 yıldır bir para transferi şirketinde güvenlik amirliği yapan Ekinci büyük vurgun öncesi güvenlik görevlisi Cengiz K’ya  banka ATM'lerine 395 bin eksik yatırması talimatını verdi. Ekinci bu parayı Cengiz K’dan aldı. Ancak bir süre sonra eksiklik farkedildi ve şirkette denetme yapılacağı duyuldu. Hırsızlığı kendisinin yaptığının ortaya çıkacağını anlayan Ekinci önce bu parayı akrabalarına kredi çektirerek tamamlamayı denedi. Ancak kredi çekme işleri uzayınca daha büyük bir soygunun planını yaptı.

Şirketin yüklü miktarda bir transfer yapacağını öğrenen Ekinci, planını erkene aldı. Transfer edilecek paranın cuma günü şirkete geldiğini ve transfer günü pazartesiye kadar burada kalacağı bilen Ekinci, yaptığı hırsızlık ortaya çıkmadan ikincisine girişti.

 

Güvenlik amiri Ekici, 25 Haziran Salı günü 9 milyon Euro döviz sevkiyatı yapıldığı esnada yanındaki personele, “Bu paralarda eksik var gibi. Siz gidin diğer çuvalları getirin ben bunları kontrol edeyim” deyip içinde 4 milyon 795 bin Euro bulunan iki çuvalı alıp, kendisini bekleyen lüks otomobile binip kaçtı.

Emniyet 100 güvenlik kamerasını izledi

Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Hasan B’nin lüks aracıyla kayıplara karışan 4 zanlının yakalanması için talimat verdi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, 100 güvenlik kamerasını saniye saniye izledi. Yaklaşık 30 milyon lirayı çalan Burak Ekinci’nin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan Burak Ekinci’yle birlikte toplam 8 kişi tutuklandı.

73 bin Euro ve 82 bin lira bulundu, gerisi kayıp

Parayı parça parça toplayan polis şuana kadar 73 bin Euro ve 82 bin 540 lira ele geçirdi.
Yaklaşık 4 milyon 700 bin euroyla kayıplara karışan Hasan B. ve Mehmet Emin G’yi yakalama çalışmaları devam ediyor. Firari şüphelilerle bağlantı kuranları tek tek tespit eden polisin, şok baskınları tüm hızıyla devam ediyor.