500 kiloluk yığın halinde doğanın derinliğinde duruyordu... Bölgeye giden araştırmacılar ormanın içindeki korkunç manzarayı gördü

Güney Florida'daki bir bataklıkta 500 kiloluk yığın halinde doğanın derinliğinde duruyordu. Bölgeye giden araştırmacılar ormanın içindeki korkunç manzarayı gördü. Toplam 11 pitondan oluşan devasa yığın, 2 metre genişliğinde bir tümsek halinde doğanın içinde öylece duruyordu.

500 kiloluk yığın halinde doğanın derinliğinde duruyordu... Bölgeye giden araştırmacılar ormanın içindeki korkunç manzarayı gördü

Bir izci ve ekibi Güney Florida'daki bir bataklıkta gördüğü manzara ile dondu kaldı. 500 kiloluk koca bir yığın halinde doğanın derinliğinde duruyordu. Bölgeye giden araştırmacılar ormanın içindeki korkunç manzarayı gördüğünde dakikalarca dondu kaldı.

Raporda, keşfin 21 Şubat'ta Napoli'deki kamu arazisinde, yetkililerin 11 pitondan oluşan 2 metre genişliğinde bir tümsek keşfettiği belirtildi.

İSTİLACI TÜRLERİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ekip, üreme mevsimleri boyunca yılanları yakından izliyor ve dişiler yumurta bırakma şansı bulamadan istilacı türleri ortadan kaldırmak için aktif arama ve telemetri kullanıyor.

“10 yıldır onları (Birmanya pitonlarını) insanca yakalayıp yere indiriyoruz. Onları hayvanat bahçelerine koyup Güneydoğu Asya'ya geri gönderemezsiniz. Koruma biyoloğu Ian Bartoszek, istilacı tür yönetiminin gökkuşağı ve kedi yavrularıyla bitmediğini söyledi. “Bunlar olağanüstü yaratıklar, burada kendi hataları yok. Etkileyici hayvanlar, yaptıkları işte iyiler.”

Ekip, 2013 yılından bu yana bölgeden 15,422 kilogramın üzerinde pitonu yakalayıp uzaklaştırdı.

500 kiloluk yığın halinde doğanın derinliğinde duruyordu... Bölgeye giden araştırmacılar ormanın içindeki korkunç manzarayı gördü - Resim : 1