6 ay, 6 bin kilometre düzenlemesinde süre 6 ay daha uzatıldı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektörüne yönelik yeni kararları açıkladı. 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi 6 ay daha uzatıldı.

6 ay, 6 bin kilometre düzenlemesinde süre 6 ay daha uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yeni düzenlemelere giderek, bazı uygulamaların kapsamlarını genişletti.

Buna göre "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesi 6 ay daha uzatıldı. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı uygulamanın kapsamı genişletildi.

Açıklamada, "Otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatılmıştır." denildi.

İnternet ortamında verilen ikinci el araç ilanlarındaki fahiş fiyatların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınacağı belirtilirken, şu ana kadar uygulamayı ihlal edenlere 35.1 milyon TL ceza kesildiği bilgisi paylaşıldı. 

TOPLAM 75 MİLYON TL CEZA

Ayrıca, stokçuluk uygulamaları kapsamında, 2021 ve 2022 yıllarında 15 yetkili bayiye toplam 8 Milyon 292 Bin 360 TL, geçtiğimiz Mayıs ayında tüketicilerin sıfır kilometre taşıtlara erişimini zorlaştırıcı uygulamalarda bulunduğu tespit edilen 4 yetkili bayiye toplam 17 Milyon 834 Bin 400 TL idari para cezası uygulandı.