6000 kilogramlık bedenlerinde kuş gibi hassas bir yürek taşıyorlar. Dünyanın en duygusal canlısı onlar. Yaptıkları izleyenleri gözyaşlarına boğdu

6000 kilogramlık bedenleriyle doğanın en büyük cüsseli canlılarından biri olan filler, bedenlerinin aksine kuş gibi hassas bir yüreğe sahip canlılardır. Aileye ve türüne önem veren canlılar, sürü halinde bir yerden bir yere gittikleri sırada çürümüş bir fil cesedi gördüklerinde başına gidip yas tutarlar, orada bulunan yalnız kalmış bir yavru ya da başka bir fil varsa yakın bile olmasalar onların bakımlarını üstlenirler ve sürüye kabul ederler. Yaptıkları izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Filler, yaklaşık 6000 kilograma kadar ulaşan ağırlıklarıyla dünyanın en cüsseli canlılarından biridir. Bu büyük cüsseleri onları güçlü kılsa da onlar kuş gibi bir yüreğe sahip olan oldukça hassas e duygusal canlılardır. Aynı zamanda filler, kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmazlar. Yıllar önce tanışmış olsanız dahi, sizi yıllar sonra gördüğünde hatırladığını gösteren hareketler de bulunacaktır. Bu sebeple 'Fil hafızası' terimi kullanılır. 

YAS TUTMAYA BAŞLADILAR

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sürü halinde ilerleyen bir ailenin, bir fil cesedi ile karşılaştığı anlar kayda alındı. Filler, uzun zaman önce ölmüş türlerinin kalıntısını görünce yas tutmaya başladı. Hepsi, hortumlarıyla kalan kemiklere dokunarak duygularını ifade etti. O anlar izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Fillerin aynı zamanda,  orada bulunan yalnız kalmış bir yavru ya da başka bir fil varsa yakın bile olmasalar onların bakımlarını üstlendikleri ve sürüye kabul ettikleri biliniyor.